Verbal och verklig motorcyklism

Den verbala motorcyklismen ägnar jag mig åt här på bloggen. Den verkliga när jag sitter på hojen. Den verkliga är ju skälet till den verbala men å andra sidan kan den verbala ibland vara såsom Guds ord som verkar det vartill det utsänts, dvs åstadkommer det den säger.

Alltnog. Igår satte jag mig på hojen igen efter några dagars uppehåll. Anledningen var ett tjänsteärende till Piteå och då var det ju tillräckligt vackert väder för att man skulle föredra hojen framför bilen. På vägen till Piteå kände jag verkligen hur kul det var så jag övervägde att inte fara hem igen efter arbetsdagens slut (fr o m idag, fredag har jag semseter+lediga dagar t o m tisdag efter midsommar) utan fortsätta söderut, ta in hos en av bröderna i Umeå, på vägen köpa tandborste + annat nödvändigt (packväskan sitter på hojen) och idag fortsätta mot Stockholm och lördagens Jesusmanifestation. Det har varit min ursprungliga tanke i flera månader att åka MC ner till detta evenemang men för några veckor sedan tänkte jag bort det men när jag väl satt på hojen så återkom tanken - tillfälligtvis. Istället valde jag att ringa min gamle kamrat för att kolla om man borde ta vägen över Älvsbyn på hemvägen och tigga en bit mat där stället för att gå på Palterian i Öjebyn vilket jag annars nästan alltid gör när jag är i Piteå. Men man skulle inte ta vägen över Älvsbyn ty den gamle kamraten befann sig nästan i Haparanda och då han var så lojal mot sitt arbete och sina planer att han höll fast vid dem istället för att tvärvända och köra som en blådåre hem för att möta gammal kompis så återstod intet annat för mig än att äta palt i Öjebyn och sedan ta en härlig tur hem i det vackra vädret.

Idag, mitt på dagen ägnade jag en stund åt att inköpa div MC-utrustning som jag inte haft men flera gånger behövt, vilket kära läsarna kan påminna sig vilka läst om mina turer i spöregn. Det som inköptes var regnhandskar och hjälmhuva (en bättre än den jag redan har) (Biltema), regnskydd till stövlarna (Lindroths) och tvådelat regnställ (Heds). Konstaterade att jag köpt en stor del av min MC-utrustning på Heds (Yamaha) trots att jag har en Honda. Det var ju också Heds MC-verkstad som - på försäkringsbolagets anmodan - fick uppdraget fixa min hoj efter fjolårets vurpa. Kanske kommer även en dag då jag bestämmer mig att byta hoj till en Yamaha. Men vilken modell skulle jag i så fall välja? Utanför Lindroths butik (dom säljer fler märken än Honda) såg jag en Suzuki V-Strom uppställd. Den har fått fina omdömen i flera jämförande tester som jag läst. Kanske blir det min nästa hoj. Men när det kommer till kritan så blir det nog så att jag bara byter upp mig till en modernare Transalp den dag jag byter MC - om jag alls gör det någon gång. Jag är ju - som alla vet - sådan till min natur att jag lätt kör i uppkörda hjulspår.

Efter div förberedelser hemma så bar det framåt aftonen iväg norrut. Varmt när jag startade i solskenet, men när solen sakta dalar så tilltar kylan fort. Två gånger fick jag stanna och ta på mer kläder. Via Råneå- Niemisel- Morjärv (roligare åka kurviga gamla militärvägen)-Överkalix- Övertorneå har jag nu hamnat i Juoksengi. I morgon blir det Pingstrunda i Pajala.

Fortsättning följer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0