Bloggande och motorcykelåkande komminister

Lördagen började precis som fredagskvällen slutade. Med husmålning. Frampå dagen var det dock dags att byta målarstassen mot prästdito. Kl 15 hade jag en vigsel i Nederluleå kyrka. Fin gudstjänst. Brudparet hade verkligen tänkt till och gjort vissa detaljer på lite annorlunda sätt än man brukar. Till efterföljande middag på Kaptensgården blev jag också bjuden. Synnerligen trevligt. Särskilt som det visade sig att det bland släktingar och vänner fanns ett flertal motorcyklister, bla brudgummens föräldrar. Brudgummens far var dessutom präst och har bla varit i den församling från vilken min svärmor härstammade och i vilken jag varit åtskilliga gånger under årens lopp. Världen är liten.

I bröllopsprogrammet presenterades jag som "bloggande och motorcykelåkande komminister. Bäst att jag försöker leva upp till det då. Men först sov jag över i kyrkstugan. När man ändå är i Gammelstad...

Idag blev det utfärd till annan stuga. Redan i vintras bestämde vi att inte ha gudstjänst i Hertsökyrkan denna dag utan fara på utfärd till Marahamn utanför Kalix. När det kom till kritan så blev det inte så många som kom med men vi som var där hade en fin och trevlig stund på alla sätt och vis. En enkel gudstjänst leddes av kollegan Mats. Tack Annette för gästfriheten!

Jag hade övervägt att åka motorcykel men då vi var några som möttes vid Hertsökyrkan som rymdes i samma bil så lät jag hojen stå. Till min stora skam måste jag nu erkänna att jag nu för andra gången på några veckor passerat Kalix utan att titta in till bloggrannen Hanna med make! Denna gång - eftersom vi åkte efter Nyborgsvägen - så kunde man ju t o m se huset. Hade jag varit ensam på min hoj hade jag givetvis stannat till.

Men väl hemma så blev det en liten tur genom stan. Nu har jag uppfyllt min roll att vara både bloggande och motorcykelåkande komminister. Nu kan jag nöjd slå mig till ro och ägna mig åt min tredje hobby, vilken dock bara utövas vart fjärde år: fotbolls-VM-TV-tittande. Som tur är har jag semester under hela gruppspelet och åttondelsfinalerna. Men när det riktiga finalspelet börjar då är jag i arbete igen. Då brukar jag skriva in matchtiderna i almanackan för att undvika kollisioner, Nu tror ni att jag därmed bara värnar om mig själv. Absolut inte. Detta är ett sätt att garantera nödtorftig kvalité i jobbet. Jag menar: tänk er att på ett dopsamtal försöka förklara att dopet är nödvändigt till saligheten samtidigt som barnafadern intresserat tittar på semifinal mellan Brasilien och Italien på 40 tums platt-TV:n med högsta volym.

Gårdagens matcher missade jag men idag hann jag precis hem för att se slutet av eftermiddagsmatchen Serbien-Ghana och fick se Ghanas snygga mål. Ikväll är det Tyskland-Australien. Sen tar jag nog en kvällstur med hojen och sover i kyrkstugan. Eftersom jag ändå tänkte titta in på församlingsexpeditionen i Gammelstad i morgon och se till att ordna det byråkratiska så att brudparet verkligen blir registrerat som gift så kan jag lika gärna fara dit redan ikväll.

Kommentarer
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Tacksam är jag, att de som kom till min stuga i Marahamn, fick sitta i "Gläntan" och sjunga hur Härlig jorden är! Herren själv gladdes - solen strålade och bönerna bar fram våra bekymmer och glädjeämnen. Tack!

2010-06-14 @ 16:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0