Semester

Skåp och lådor.
Det är vad jag ägnat mig åt en stund idag. Målandet kom liksom av sig efter helgen eftersom det blev sämre väder. Då har jag ägnat mig år annat. Men om ni tror att skåp och lådor antyder städning i köket då tar ni gruvligt miste. Nej, istället handlar det om att i inneförrådet (klädkammaren), vilket jag för flera år sedan gjort om till "snickarboa", bereda plats för synnerligen praktiskt plåtskåp med 16 stora lådor i vilka man kan förvara verktyg, spik, skruv, mm mm; ett skåp som min arbetsgivare välvilligt lät mig överta när det skulle kasseras. Det har funnits på expeditionen sedan den statliga folkbokföringens tid och varit förvaringsplats för den uppsjö av blanketter man på den tiden behövde. Men sedan flera år har det blivit allt mindre och mindre papper i det och till slut ansågs det inte behövas längre. Eftersom jag i åratal hunnit tänka tanken "vilket praktiskt skåp det där skulle vara att ha hemma" så var jag givetvis på hugget när jag insåg att församlingskamrern tänkte be vaktmästarna att köra det till återvinningsmarknaden Kronan. Lika gärna kunde dom ju köra det till mig, vilket dom gjorde nu på förmiddagen. Det var ett rejält jobb att få rullskenor och lådor på plats igen, men nu är det bara att städa in allt som tillfälligt utburits från förrådet till vardagsrummet.

Men det får kanske anstå att tag för nu är det just bättre väder så nu får jag nog ta mig för att måla en stund igen. Sedan behöver jag ägna gården lite uppmärksamhet. Gräset har jag ännu inte klippt i år så det är långt. Sommarplantor som svärfar levererat måste ner i rabatten. Dessutom ska man hinna koppla av - man har ju semester - och dessutom är det Fotbolls-VM.

Och till råga på allt så står ju motorcykeln vid bron och tittar förebrående på mig varje gång jag sticker ut hakan genom dörren.

Ska bli skönt att snart börja jobba igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0