MC till slut

Ikväll hade jag inte tänkt följa med på lulemotorcyklisternas veckokörning. Nej, jag tänkte bara ta hojen för en liten tur till badhuset för bastu och simning. Men när jag väl satt på tvåhjuliga fordonet och det blivit lite bättre väder - då kom lusten. Och jag insåg att jag precis skulle hinna till samlingsplatsen vid järnvägsstationen innan gänget skulle ge sig av.

Veckans mål var Västra kajen i Piteå. Ett ställe jag aldrig besökt men som var riktigt trevligt. Vatten att blicka ut över. Ett mysigt café. God laxmacka och kaffe. Och på allt detta soligt väder så vi kunde sitta utomhus framför en husvägg och fika. En perfekt kväll alltså.

Enda felet med kvällen är att jag missade en del av Brasilien mot Nordkorea. Brasilien är alltid kul att se. Nå, jag hann hem till andra halvan av andra perioden och fick se Brasiliens andra mål. Roligt med fromma spelare som gör korstecken både när dom gör mål och när dom som avbytare byts in på plan.

MC-turen gick över Bergnäset-Kallax-Måttsund-Antnäs-Ersnäs-Fällträsk*-Sjulsmark-Arnemark-Öjebyn-Piteå. Men hemvägen blev det E4 raka spåret.

Varför är det mycket roligare att åka MC i grupp? Man sitter ju ändå ensam på sin hoj. Spelar det då någon roll om man har en MC framför sig i stället för en bil? Uppenbarligen. Är det kanske det slutliga beviset för evolutionen? Vi har flockdjursgenerna kvar. Eller det slutliga beviset för skapelsen: vi är skapta till gemenskap?

??

Beviset har jag dock fått att MC-känslan finns kvar trots de få milen** förra säsomgen.

* just när jag skriver detta reducerar Nordkorea till 2-1

** som minnegoda läsare kommer ihåg så inledde jag fjolårssäsongen med att köra omkull. Det gjorde att hojen fick stå en stor del av sommaren och det blev bara ca 250 mil, något jag de tidigare åren brukar ha kommit upp till redan vid denna tid på året.

Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Apropå fromma fotbollsspelare - skriver du bara om MC nuförtiden? Är det för att du har semester!? ;-)

2010-06-16 @ 23:19:18
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0