Måla och måla

Det är vad jag håller på med nu. Länge sedan jag målade om vissa delar av huset och ännu längre sedan jag målade om andra delar av huset. När jag var på affären och köpte färg så berättade jag hur länge sedan det var sedan jag målade norra gaveln. Men jag var glad ändå för färgen har hållit väldigt bra. Då sa expediten till mig: jo, det kan fortfarande se fint ut på ytan men färgen har förmodligen för länge sedan förlorat all skyddande effekt.

Hoppsan, tänkte jag. Nå, panelbrädorna sitter fortfarande kvar på väggen, så helt ruttna kan dom inte vara - ännu.

Jag började förra måndagen men eftersom jag tycker att det är mycket roligare att snickra än att måla så smet jag så fort chansen fanns över till div snickeriarbeten, bla på dörren till uteförrådet och bron till huset, vilken jag byggde om lite. Alltså missade jag de tre ytterst fina målardagarna i början av förra veckan. I slutet av veckan var det ostadigare, men då hade jag även lite annat att göra.

Men nu är målningen igång. Jag har nu hunnit måla fram- och baksidan + uteförrådet + den ombyggda bron två varv. Nu återstår hela den stora norrgaveln* vilken kommer att kräva en skylift** (8 m till nocken) + lite målning av knutbrädor och kring fönster och så. Det tar nog sammanlagt några dagar till.

Om vädret är OK så målar jag bron andra varvet imorgon. Sedan kan goda vänner - vilka hotat med att aldrig besöka mig igen om jag inte målar bron - frimodigt komma på besök. Jag lovar sätta på kaffe.

I morgon ska jag också till biskopen för ett samtal som jag bokade in för ca en månad sedan när jag retade mig på en kyrklig händelse i stiftet som jag kände att jag måste få diskutera med biskopen.
* det är orättvist tycker jag att jag som har gavelhus får så stor yta att måla. Grannen behöver ju bara måla de ytterst små ytorna på fram och baksidan (bara nedervåning och stor del av ytan är dörrar och fönster)

**men hur får jag hem en hyrd sådan, jag som inte har dragkrok på min lilla bil? Jag får väl be någon god vän om hjälp.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Måla är inte min favoritsyssla heller. Speciellt inte sen jag målade om för bara något år sedan och nu finner att färgen flagnar/lossnar... T.o.m så tokigt att ytfärgen lossnar från grundfärgen!

2010-06-10 @ 06:41:37
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Flitens lampa lyser - Lycka till! Var glad istället för att se det som orättvist, att du är närmast det fria, med din gavel :)

2010-06-10 @ 06:50:19
Postat av: den gamle kamraten

Vilken av de kyrkliga händelserna var det du retade dig på? Är det en du berättat om eller någon av de andra?

2010-06-10 @ 19:53:53
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Ring så berättar jag

2010-06-10 @ 21:54:52
Postat av: Ulrika Lindahl Olsson

Om du vill måla mera så kan du komma och hjälpa oss måla vårt nya - endast grundmålade - hus. Färg är inköpt, vi väntar bara på bättre väder;-)/Lillasyster

2010-06-12 @ 19:51:23
Postat av: Gunvor Vennberg

Det där med Skylift känner jag igen. Kan förta målarlusten även om det bara är att spruta Faluröd som krävs. Vi har ju på vårt nya hus i stort sett BARA målning av trä på vån två (dvs inte bara på gaveln utan på hela huset är det skylift som gäller - och betongen, ja den tar ju inte skada av väder och vind, så vem vet när den blir målad??? Hur sant är det inte att det är insidan som räknas - ett hus gör ingen direkt nytta om man inte gör klart något invändigt först!

2010-06-14 @ 09:20:41
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Kära syster!

Betänk att jag för några år sedan slet som ett djur och hjälpte er att tvätta altanen på ert gamla (då, för er, ganska nya?) hus. Om ni är så dumma att ni flyttar från det precis när jag hjälpt er få det snyggt så får ni måla det nya själv!



Gunvor!

Vad är problemet med Skylift? Ju högre desto bättre! (säger en som gjorde vapenfri tjänst vid Vattenfall och har suttit och fikat uppe i en av Sveriges (då 1976) högsta krafledningsstolpar.

2010-06-14 @ 19:04:25
Postat av: pojan

Jag utgår från att du använder riktig linoljebaserad färg, med plastfärg kommer huset att ruttna innifrån.

2010-06-14 @ 22:20:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0