Handla med ögonen

Visst heter det så när man bara går och tittar i en affär? Det är jag duktig på. Jag berättade ju att jag i lördags lyckades gå genom hela IKEA i Haparanda utan att handla någonting.

Idag var det ännu mer tur att jag lyckades. Det jag tittade på kostade nämligen 149900:-. På väg hem från jobbet for jag förbi en av stadens motorcykelaffärer: Heds Motor (Yamaha). Jag ville nämligen med egna ögon få se den nya varianten av Yamaha Super Tenere. Det fanns åren 1989-96 en MC med samma namn. Den var dock något mindre, 750 kubik. Den nya varianten är på 1200. Utan tvekan en vacker motorcykel. Inte skulle jag ha något emot att äga ett exemplar - om nu någon av läsarna skulle ha lust att lite så där bara hosta upp den nödvändiga summan. Frågan är dock vad jag skulle ha en sådan MC till. Min förarkompetens är ju ljusår från att kunna göra en dylik motorcykel rättvisa. Fast det spelar kanske ingen roll. Det är väl många bland kära läsarna som är glada över sina bilar utan att någonsin ha kört så fort eller bromat så hårt att hela bilens möjligheter utnyttjats.

Kanske får jag nöja mig med att gå på den andra MC-affären, Lindroths, och med ögonen* handla en senaste modell av Honda Transalp. Den är ca 55-80 % av Yamahan pris-, motorvolyms-, och viktmässigt. Det passar kanske mig bättre.

Ja, priser passar ju aldrig. Om man inte går på IKEA förstås.

* har tidigare någon gång skrivit att om jag verkligen ska handla med ögonen, dvs köpa den MC jag tycker är riktkigt snygg då lutar det åt Triumph Tiger

Kommentarer
Postat av: Bo Nordin

Många av Kyrkans heliga, erfarna bönemänniskor, uppmanar oss att inte vara så blygsamma då vi ber. Att be på ett blygsamt vis är ett sätt är att underskatta Guds kraft och förmåga.

Kanske du kan be om en Super Tenere om du också lovar att vara frikostig med att dela med dig av glädjen den skulle skänka. Då blir ju bönen inte helt egoistisk utan möjligen möjlig att be.

Blir spännande att se resultatet. /Bo Nordin

2010-07-23 @ 16:03:23
Postat av: Tobbe

Tänk att ett så världsligt inlägg som ett om orealistiska (?) MC-drömmar kan resultera i att man får del av så djupa andliga insikter.



Men då återstår ett annat problem: att veta vad man vill be om. När jag idag på OK väntade på att sonen skulle inhandla sitt fredagsgodis så passade jag på att smygkolla senaste Allt om MC där några hojar testades. När jag läste lite av vad provförarna tyckte så tänker jag att det kanske lutar åt Triumph Tiger till slut.



Men glädjen kan jag gärna dela med mig av.

2010-07-23 @ 22:50:17
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0