Tänkvärt

skrev en svåger i en kommentar till ett av min inlägg för någon dag sedan.

Tänkvärt upprepar jag sedan jag ikväll suttit framför TVn (det sker numera ganska sällan då jag oftast prioriterar bokläsande* och bloggande) och sett ett drama om den svenska diplomaten Edelstam som var vår ambassadör i Chile när juntan tog makten där 1973.

Jag beundrar en så initiativrik, aktiv, uppfinningsrik och modig person som gör vad han kan för att hjälpa människor i nöd. Klart lite Raoul Wallenberg över honom och hans agerande. En sådan person är ett riktigt föredömer tycker jag.

Mindre imponerad över vår svenska journalistik blev jag när jag för någon dag sedan såg förstasidesrubriken i en av dagstidningarna härstädes. "Jag förlåter honom aldrig" kunde man läsa. Orden hade uttalats av modern till den unga kvinna i en by här i kommunen som i höstas dödats av sin f d sambo. Att anhöriga kan känna så inför ett sådant otäckt dåd har jag full förståelse för. I motsvarande läge skulle jag själv sannolikt uttrycka mig mycket värre. Men det jag blir ledsen över är medias sätta att agera. Jag tycker inte att man ska citera människor som är i djup sorg och ilska. Jag tycker media handlar fel som i motsvarande situationer så ofta ger de drabbade chansen att "tala ut". Jag tycker det är fel.

Själv tar jag dock chansen att här i mitt eget medium berätta att dottern på sjukhuset åker lite berg- och dalbana. Igår var hon under drygt sex timmar betydligt sämre igen (som på nyårsafton) men framemot nio på kvällen piggnade hon till igen. Bed gärna fortsättningsvis.

* f n Ett land två folk, en bok som den gamle kamraten redan läst och kommenterat på sin blogg

Kommentarer
Postat av: Elisabet Bergdal

Jag fortsätter att be för Maria, för dej och hela hennes familj. Jag ber att ni i denna fruktansvärda situation skall lita på Herren, att han finns där med sin enorma kärlek och värme. Lita på honom och låt Herren leda er med sin styrka och vishet. Gud, min Herre, Jesus Kristus förbarma dej över Maria!

2010-01-08 @ 12:05:27
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Marias liv, hennes svagheter, hennes kamp och hela familjens och nära vänners oro, böner och längtan efter, att allt snart ska bli mer stabilt - föder något värdefullt och gott.

Jag tror och hoppas, att vi är flera, som ofta har en stilla stund med eftertanke, kring livet som gåva. Vi är nog också, mer i Guds närhet när vi lyfter fram Maria i våra böner. Tron som av nåd är oss given är vår hjälp. Guds Ord till oss är något av det viktigaste för vårt andliga liv.

..."Genom stillhet och förtröstan blir ni starka"..Jes.30:15

Maria är ofta i min bön. Allt gott och allt beskydd önskar jag Maria och er andra i familjen.

God Natt

2010-01-08 @ 23:23:26
Postat av: Laestadian

Det är en tid sedan jag meddelade om nya filmer om den laestadianska rörelsen. Gällande den döda predikanten som gjorde övergrepp på barn, så är ju historien naturligvis väldigt tragisk, men säkert kommer den lokala församlingen att hämta sig. Den senaste filmen är från mötet efter skandalen. Många predikanter behandlade frågan i sina tal.

2010-01-09 @ 23:19:08
URL: http://www.youtube.com/laestadianinfo
Postat av: Laestadian

Ja länken till filmerna glömde jag att ge. Den är:



http://www.youtube.com/laestadianinfo

2010-01-09 @ 23:20:32
URL: http://www.youtube.com/laestadianinfo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0