Sökord

Idag har vi haft telefonutbildning på jobbet. Vi ska nämligen strax få ett nytt telefonsystem. För de av oss som inte är rena "kontorsslavar" kommer det att innebära att vi inte har någon fast bordstelefon utan när någon ringer på vårt fasta nummer så svarar man i mobilen. Praktiskt kan man ju tycka. Särskilt för oss i Hertsökyrkan som har ett "kontorslandskap" (snarare alla skrivbord ihoppackade i samma rum - men inte lika trångt som för kamraterna i Björkskatakyrkan - men inte är det särskilt mycket till landskap). Får man ett samtal i ett känligt ärende så kan man alltid vandra iväg till något enskilt ställe som sakristian eller handikapptoan el dyl. Utmärkt!

En sak inser man: man kan numera göra så mycket med en telefon. Vi ska också byta ut alla våra mobiltelefoner så att vi får en som kan kopplas ihop med kalendern i Outlook. Avancerat så det förslår - tycker i alla fall en sådan som jag som mest använder telefonen för att ringa och som tycker att jag nått höjden av teknologisk kunnighet när jag lyckats lära mig SMS:a.

Vi fick också en inblick i hur det kan fungera för telefonisterna. Om dom tex får en fråga från uppringande som vill tala med en diakon, så kan telefonisten söka på ordet diakon så får hon (telefonister är väl alltid hon trots att vi delar växel med stiftskansliet som anordnat tankesmedjor om jämställdhet) upp en lista på sin skärm över alla diakoner och kan koppla till någon av dem. Givetvis har det fungerat så här i årtionden i alla stora telefonväxlar men det är alltid kul att lära sig något nytt och skåda in i en värld som är en helt okänd. Man skulle även kunna ha tex ordet finsktalande som sökord kom vi på idag så kan man lätt vid behov styra samtal till dem som kan finska osv.

Då kom jag på en annan grej. Om någon tex ringer och frågar vad kyrkan tycker om något då borde telefonisten ha sökordet renlärig präst så kan hon direkt svara "jag kopplar dig till Torbjörn Lindahl". Utmärkt!

Idag var jag förbi dottern på sjukhuset en sväng. Glad men trött. Hon påminde mig också om att vid de tre tillfällen då hon varit extra dålig - sönd e jul, nyårsafton och trettondedag jul - "så har det varit lite mindre dåligt för varje gång". Det går alltså åt rätt håll.

Jag beundrar hennes förmåga att se det positiva i tillvaron. Sökord: frimodig trots allt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0