Nu är glada julen slut, slut, slut

Idag har jag
1. slängt ut granen
2. lagt upp alla julsaker på vinden
3. tvättat och strukit alla julgardiner och juldukar.

Notera särskilt sista punkten alla ni som tror att jag bara är en ojämlik mullig mansgris.

Tänkte först låta granen vara inne en vecka till. Funderade faktiskt på att sätta i en ny omgång levande ljus så jag ytterligare några kvällar kunde sitta och tindra med ögonen. På avstånd såg granen faktiskt riktigt fin ut. Värre var det när man kom nära. Så fort man bara nuddade vid en gren så rasade barren. Alltså blev jag tvungen besluta att slänga ut julen. Ja, inte bara besluta utan förverkliga det också. När jag plockat av alla julprydnader så fanns bara några få barr kvar på granen. Den såg ut som Musses gran när Pluto farit runt och jagat Piff och Puff i den. Tur att det inte var så mycket snö utanför altandörren så jag kunde slänga ut den den vägen istället för att ta den genom hela huset till framdörren.

Eftersom jag är en männsiska som är helt beroende av stundens inspiration för att få någonting gjort så gällde det sedan att smida medans järnet var varmt. Alltså lyckades jag även med de nämnda p. 2-3 enligt ovan.

Ibland kommer jag inte riktigt fram till de två sista stegen. Det har hänt att jag bara burit upp lådan med julsaker till arbetsrummet på övervåningen (där jag har luckan med vindsstegen) men av någon anledning ansett att lådan kan bäras den sista biten någon annan gång. Och sedan har den blivit stående, typ drygt halva året eller så. En gång när jag bar upp julsakerna så råkade jag glömma en tomte som står i fönstret i arbetsrummet. Den blev kvar hela året. Men till slut, sågon gång i slutet av oktober så lyckades jag i samband med annat vindsärende få upp den så den åtminstonen fick tillbringa två månader på vinden innan den skulle ner igen.

Ännu mera samma sak med julgardiner och juldukar. Ett år blev dom liggande i tvättstugan hela året så när det vara dags att sätta upp dom (23 dec på kvällen) så insåg jag att dom låg otvättade i en tvättkorg ända sedan förra julen. Alltså fick jag tvätta och stryka och hänga upp - på ett bräde så att säga.

Men nu har jag alltså varit ordentlig. Imponerande ordentlig. Jag har dessutom hunnit baka idag. Men kära läsarna inser väl då vad jag natuirligtvis inte hunnit. Rätt gisssat - dammsuga! 


Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Inte dammsuga!!!!

Alla barren!!!

Har du kvar dem som spikmatta för obeklädda fötter??

2010-01-24 @ 12:07:07
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: SigridL

Barrande granar klipper jag ner i papperskassar och eldar upp.

Är annars imponerad.

Känner dock igen det mesta, kvarglömda tomtar o dukar och sånt.

2010-01-24 @ 15:47:29
Postat av: Tobbe

Ska jag bli irriterad över att någon alltid hittar något att hacka på i mina skriverier eller glad för att någon hjälper mig med det jag missat?



Att den barrbeströdda delen av huset blev dammsugen räknas snarast som en del av julbortstädningen.

2010-01-24 @ 15:51:49
Postat av: Ann O Nym

varför inte glad för att någon hittar något att hacka på i skriverierna och irriterad över att någon hjälper dig med det du har missat ??

2010-01-24 @ 17:20:47
Postat av: den gamle kamraten

Du ska bli irriterat glad eftersom det finns människor som tillmäter det Skrivna Ordet stor vikt och gärna vill både läsa, förstå och tolka det som det står - typ.

2010-01-24 @ 23:06:14
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0