Kyrkvärd vid samma bord

mötte jag ikväll i bönhuset på Örnäset. Jag har nog för länge sedan gissat vem den glidande, cyklande, på språng varande kyrkvärden varit, men nu fick jag det bekräftat "bortom rimligt tvivel".

Vid samma bord hade jag tidigare varit med mina föräldrar där jag åt middag tillsammans med äldsta dottern som var på besök.

Idag hade jag mitt utvecklings- och lönesamtal med min chef Kh Anna-Stina. Får se vilken effekt det har när de nya lönerna kommer. Eftersom hon bara talade uppskattande om min arbetsinsats så måste jag väl få räkna med ett rejält lönelyft?

Före dess hade jag själv ett liknande samtal med en av mina medarbetare. Faktiskt mitt sista utvecklings- och lönesamtal, för nu ändrar vi organisationen så vi distriktspräster är inte längre formella arbetsledare. Skönt tycker jag och hamnar åter i samma roll som när jag var distriktspräst på Porsön större delen av 80-talet: verksamhetsansvarig i distriktskyrkan men inte formellt ansvarig för personalfrågorna. En omöjlig uppdelning har man på vissa ställen tänkt, därför har man på många platser infört att distriktspräster även är arbetsledare, såsom vi haft det i Örnäsets församling de sista ca 15 åren. Men jag är nöjd att slippa ansvar för att bevilja semestrar, kolla scheman, godkänna övertid, ansvara för arbetsmiljön mm osv o dyl. Nej, i apostlarnas efterföljd anknyter jag till Petrus: det är inte rätt att vi försummar Ordet.

Dagen började med en begravningsgudstjänst av en nästan 90-årig kvinna. Långt liv. Men ändå går livet fort.

Nu väntar jag med spänning på vad kyrkvärd håller på med denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0