Hemma igen

Vänner!

I föregående inlägg skrev jag att bara nya böneämnen skulle kunna få mig att bryta min annars så konsekventa bloggfasta.

Nu är vi där. Min dotter, vars öden en del av er följt kortare eller längre tid, fick för två veckor sedan några små strokar igen. Vi har varit nio dagar på universitetssjukhuset i Umeå för undersökningar. Läkarnas bud är att hon bör kunna komma igen, men hon har blivit väsentligt försämrad igen och får nu göra om en stor del av den rehabilitering hon så lyckosamt kämpat med i över sju år (hur lång tid det kan ta dennna gång är givetvis en annan, än så länge öppen, fråga).

Fortsätt gärna att be - om både naturligt och övernaturligt helande och om kraft och uthållighet. På söndag har hon namnsdag. Det vill jag ta som en särskild förbönsdag.

När jag var i Umeå sistlidna helg så gick jag med bror och svägerska i Vasakyrkan (EFS - för dagen dock flyttad till församlingshemmet pga rökskador i ordinarie lokaler) där Missionsföreståndaren Stefan Holmström predikade. (Vi studerade f ö några terminer tillsammans, bla Tematerminen där vi studerade Gudomligt helande!) Nå, i vart fall, när gudstjänstledaren Torbjörn Arvidsson ledde förbönen och bad med allmännna formuleringar av den typ vi ofta använder ("för alla vi tänker på"; "allla som vi lovat vår förbön"; "alla sjuka, alla som har det svårt" osv osv) så kände jag ju plötsligt hur oerhört starka dom orden blev för mig personligen just i min situation. Faktiskt en överväldigande upplevelse att se att det normala gudstjänstlivet verkligen bär när det gäller.

Nu försöker jag själv ägna mer tid åt bedjande än åt bloggande. Vi hörs! (eller heter det skrivs i denna situation?)

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Mina innerligaste förböner sändes härmed! Försöker föreställa mig er situation och kan - om än mycket bristfälligt - tänka mig hur hennes och er långvariga plåga och ovisshet varit! Ibland är verkligen Herrens vägar outgrundliga... Nog är det för väl att vi har Evighetshoppet!

2010-02-26 @ 16:22:51
Postat av: Hanna

Jag ber om ett helande för din och Lenas dotter och jag ber för er, hela familjen.

2010-02-26 @ 19:33:28
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Tror att Jesus gillar Böner bättre än Bloggande.

Den gudsjänst du var på "uppenbarade" böners kraft.

En rikedom vi inte får gräva ner utan bruka!

2010-02-26 @ 22:56:43
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, gode Gud... låt din vilja ske. Den som är liv - och liv i överflöd!

2010-02-27 @ 08:32:25
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: SvBG

Jag är med er i mina böner!

2010-02-27 @ 11:20:59
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: den gamle kamraten

Hoppades att du inte skulle finna DENNA anledning att bryta fastetidens blogguppehåll. Söker svara upp mot din önskan om medböner.

2010-02-27 @ 11:52:02
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tigerlilja

Inte vet jag om du läser i a f, vi träffades för länge sen (11 år) i Rom. Min man fick en allvarlig stroke för drygt fem år sen, så något kan jag förstå av er situation. Självklart ber jag om både helande, kraft och tålamod för er alla.

2010-02-28 @ 21:31:27
URL: http://tigerliljan.wordpress.com
Postat av: Ebba.G

Om jag visste hur man ber och ifall jag trodde... men kanhända till och med en icke invigds tankar kan räknas?

Om kosmos alla kaosstrukturer kunde förenas i en enda vilja, kanske din dotter blev frisk. Det är min bild av något gudomligt. Så om många förhåller sig med sin varelse så att det blir ett centrum kring henne, kanske det som kanske kan vara gudomlighet kan centreras och bli verkligt?

Gärna lägger jag min energi så. För alla som har det svårt.

Tack för din blog som berör.

2010-03-01 @ 08:40:01
URL: http://www.tantebba.blogspot.com
Postat av: Gunvor Vennberg

Jag ber också. Bra att jag tittade in på bloggen idag.

2010-03-01 @ 22:59:37
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/
Postat av: Elisabet Bergdal

Vi fortsätter att be för Maria. Lita på Herren att han hör våra böner, med sin enorma värme och kärlek som berör vårat innersta visar han att han vet och vandrar med. Det är genom tro som under sker.

Gud välsigne Maria och familjen!

2010-03-10 @ 17:25:55
Postat av: Jan

Tänker på dig. På er.

Jesus!

2010-03-14 @ 00:19:09
URL: http://jansjoberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0