Hemma igen

I mitt eget trygga hem.

När alla konfirmander i går eftermiddag levererats till Centralstationen i Stockholm kunde jag, som inte skulle med tåget, istället få några timmars permission före kvällsflyget (hade med flit beställt sent flyg för att få en stund över) vilka jag använde till att hälsa på min gode vän sedan vår gemensamma tid som dekaner i Synoden, nuvarande biskopen i Missionsprovinsen Göran Beijer. Alltid roligt att mötas och få resonera lite om läget i kyrkan.

När flyget närmade sig Luleå märkte man att här är det fortfarande betydligt ljusare på kvällen men när jag uppvaknade i morse så märkte jag att det också är betydligt kallare.

Nu har jag ägnat förmiddagen åt att kolla igenom all post som grannarna vänligt tagit hand om under min frånvaro:

1. Sju nummer av tidningen Dagen. Det intressantaste där - en artikel jag rev ut för att spara - var om en ung man som, kommen från ett svenskkyrkligt prästhem med OAS-anknytning (!), nu förbereder sig för att bli ortodox präst.

2. Ett nummer av Kyrka och Folk. Den tidningen får jag gratis eftersom redaktör Sidenvall är min gruppkompis i kyrkomötet. Snabbt genombläddrande visar att det möjligen är någon enstaka artikel som jag kommer att läsa.

3. Månadens nummer att Pennan och Svärdet, vilket är månadstidning för bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Snabbt genombläddrande även där. Beslöt att kryssa bort månadens bok och månadens film (förra månaden köpte jag två filmer vilka ligger osedda på köksbordet. Kanske snart dags att jag använder den DVD-spelare som jag fått av församlingens diakonisse, vilken han själv funnit i en skräpcontainer men funnit vara helt användbar).

3. En räkning, samt kontoutdrag för två betalkort vilket visar vad jag ska punga ut med denna månad. Givetvis har jag lagt dessa på sin rätta plats för räkningar som ska betalas så att jag inte på Sahlinskt vis i efterhand ska behöva erkänna att räkningen måste ha råkat "hamna någonstans".*

4. Ett paket med två böcker från bokförlaget Catholica.
Det var när jag för en tid sedan fick den beställda boken om Kyrkoherden i Ars - vilken jag berättat om i tidigare inlägg - som jag även fick med lite bokreklam. Alltså betällde jag två böcker till, vilka nu kommit. Den ena boken Jag ska visa dig vägen till himmelen är en liten bok med tänkespråk av densamme kyrkoherden. På måfå slår jag upp en sida och finner följande pärla:

Det finns de som tycker att religionen är tråkig; det är för att de inte har den Helige Ande.

Den andra boken heter Genom dödsskuggans dal och är en personlig berättelse om en franciskanbroders och prästseminarists öden och äventyr som tysk SS-soldat under andra värlsdskriget. Kanske har min arbetskamrat Micke rätt när han på seglarlägret sa till konfirmanderna att jag gillar (att läsa om) andra världskriget.**

Nu är det dags att göra något väsentligt:
1. handla lite
2. städa lite
3. förbereda fikat till kvällens styrelsesammanträde i Kyrkstugan med Norrbottensstyrelsen av SMC - Sveriges Motorcyklister.
* läste i Aftonbladet för någon dag sedan en jämförelse mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt inför valet. Där stod det att "Tobleroneaffären" lever på nätet som om den inträffade i går.

** Kanske är det Någon som tycker att jag borde vidga mina vyer för just nu kom dagens post och den innehöll ett brev med ordet ALLMÄNNBILDNING på framsidan. Det var reklam för att prenumerera på DN. Gratis fyra veckor visar det sig. Kanske tar jag chansen. Det skulle ju ge möjlighet att bättre följa valrörelsen. Dessutom fick jag reklam för Nya NE, men det köper jag inte. Jag har både det kompletta gamla NE + Bra böckers lexikon. Ett valextra från Ja till livet om partiernas syn på arbortfrågan och relaterade frågor kommer jag givetvis att kolla igenom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0