Äntligen blev det lite fart

På mig alltså.

Först var jag på eftermiddagen på badhuset och simmade och bastade. Det var skönt. Det har varit lite dåligt med fysisk aktivitet för mig under sista delen av sommaren. Normala rytmen brukar vara 1000 m simning 1-2 ggr i veckan samt 45-60 min promenad några gånger i veckan. Men som sagt, sista tiden har jag legat på latsidan. Särskilt under de tio dagarna ombord på Elida. Där kunde det av förklarliga skäl inte bli mycket promenerande. Andra gången vi la till i Vaxholm (när vi behövde tvätta alla nerspydda kläder) passade jag dock på att promenera runt i bygden. Hoppas att denna simtur innebär ett återkommande till mer normal rytm.

Sen på kvällen blev det ännu mer fart på mig. Då var jag nämligen ute och åkte motorcykel. Det har blivit lite körande denna sommar. Det har jag skrivit förut. Min ursprungliga plan var att använda ledigheten efter Elidalägret till att göra en längre MC-tur, men lite små-förkylnings-känsla + kallare och regnigare väder gjorde det mindre lockande. Olika alternativ till halvlång respektive kortare tur har sedan prövats i tanken och till slut blev det i alla fall en kvällstur. Jag hann precis infinna mig vid Lule-motorcyklisternas samlingsplats vid järnvägsstationen innan gänget gav sig av. Vi var väl ca ett dussin motorcyklar. Målet för kvällen var Rörbäck camping bortanför Råneå. Ett ställe som jag aldrig besökt tidigare. Innan avfärden hann jag få informationen att vi tar E4 med undantag för svängen över Sundom - ett måste för kurvlängtande MC-förrare. Dock hade vi inte tillräckligt noga enats om vägen ut till E4. Vid div rödljus hade gruppen splittrats så vid Mjölkuddsrondellen hade vi inte riktig kontakt med varandra. Alltså tog några Bodenvägen mot E4, andra gamla Haparandavägen mot Rutvik. Jag tillhörde den senare gruppen. När den förra gruppen fick klart för sig att dom tappat halva gänget så satte dom upp riktigt hög fart (dom fick ju längre väg) och ungefär vid Persön hade dom kört ifatt oss övriga.

I samlad tropp kom vi fram till målet. Några av oss hade kaffe med, andra grillade korv i en eld som vi lyckades få till med hjälp av en blandning av gammal halvtorr julgran och lite medförd ved. Eftersom ytterligare en ledamot av SMC-norrbottens styrelse var närvarande + en som nämnts som möjlig att tillfråga till kommande års styrelse så blev det även lite SMC-snack.

Ganska hastigt tog några av deltagarna initiativ till uppbrott och på en kort stund var alla på väg. Flera gånger har jag varit med om dessa gemensamma körningar och jag noterar alltid samma sak: på utresan kör man i samlad tropp, på hemresan verkar det vara kappkörning och gruppen splittras. Jag har alltid tyckt att man ska hålla ihop även på hemvägen. Det är väl det som är poängen att alla kan känna sig trygga med att man har följeslagare hela vägen tillbaka till stan - säger jag som givetvis hakade på snabba gruppen och lämnade några bakom mig. Att leva som man lär är inte alltid så lätt när man håller i gashantaget på en motorcykel!*

* eller ska jag framställa problemet sålunda: om man hypotetiskt tänker sig att man kör på en 110-väg med mitträcke och viltstängsel (där kan man alltså köra ganska tryggt!); om det då finns folk på MC som bara kör drygt 80 ska man då tänka att dom medvetet har valt att bli frånåkta?

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Du kör väl lagligt??!!

Jag menar respekterar de maximihastigheter som den av Gud förordnade överheten satt upp. Eller??

2010-08-25 @ 10:09:51
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: lovisa

simning är ju sjukt bra träning! ska också börja simma äre tänkt:)

2010-08-25 @ 10:34:26
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Annica

vad har du för motorcykel? :D

2010-08-25 @ 10:49:18
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Givetvis kör jag lagligt. Ej heller simmar jag fortare än tillåtet! Honda Transalp -98 är hojen.

2010-08-25 @ 12:10:03
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Ann O Nym

Vilken är då av överheten beslutad fartbegränsning i bassängen ?

2010-08-25 @ 18:22:30
Postat av: Tobbe

Att svallvågorna blir så höga att andra simmare kastas ur bassängen.

2010-08-25 @ 19:23:54
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0