Våren på väg

Ikväll har jag givetvis ägnat mig åt traditionella valborgsaftonssysselsättningar.

Först for jag ut i bil tillsammans med dotterna Maria - som sedan i måndags är hemma från lassarettet efter nästan på dagen fyra månader - och tittade på div majbrasor genom bilrutan. Först till Elimkyrkan i Gammelstad. Där kan man ju stå riktigt nära på Mariebergsvägen (heter den väl?). Väl ute ur bilen några minuter träffade jag en kristen broder som direkt tog tag i mig och allvarligt frågade hur det stod till med mig. Han hade, berättade han, haft mig så allvarligt i sina tankar för några veckor sedan att han känt sig manad be ordentligt för mig. Så nu undrade han vad som stod på. Inget särskilt tänke jag och försökte påminna mig vad som hände för tre veckor sedan. Men man kan ju också tänka så: det kunde ju ha varit en stor katastrof på väg mot mig vilken avvärjdes tack vare broderns enträgna förböner. Man vet ju aldrig. Förbön behöver man alltid. Tack så mycket!

Jag, tankte att vi skulle få en kopp kaffe i Elim att avnjuta i bilen, men det var så lång kö nere i källaren att jag vände. Dock hann jag se skymten av några vänner men tror inte dom noterade mig.

Sedan for vi förbi Rutvik och tänkte att där någonstans måste också finnas en brasa. Jo, mycket riktigt. Vid fotbollsplanen Myggvallen. Men brasan var rätt utbrunnen när vi kom förbi.

Vidare mot Björsbyn. På vägen såg vi tre älgar mycket nära vägen och en stund senare korsande vägen mitt framför våra ögon (vi hade stannat bilen). Jag fotade de tre skogens konungar (eller kanske drottningar!) med mobilen så om jag bara lär mig hur man får över bilderna till datorn så ska ni få se dem.

I Björsbyn hann vi också se slutet av brasan utanför Byagården, fd missionshuset.

Men vid Högskolan (man kommer ju aldrig att kunna/vilja lära sig att det numera heter Luleå tekniska universitet) var det fortfarande god fart på brasan. Dels är den stor och dels så tänds den inte så tidigt. Högskolans firande känns dock lite stökigt. En hel del berusade studenter (och andra) så det är lite högljutt.

Efter att ha lämnat av dottern i hennes lägenhet återvände jag hemåt. På Björkskataleden stod bilar i långa rader på båda sidor om vägen. Det tog jag som tecken på att Pyrotekniska föreningen på¨högskolan inte fyrat av sitt fyrverkeri ännu (man vet aldrig vilken tid det ska vara och om man någon gång lyckas se en annons där tiden anges så blir fyrverkeriet alltid försenat. Ikväll kom det igång först bortåt tjugo i elva. Jag satt i bilen och väntade i över trettio minuter
.
Fyrverkeriet vid högskolan har nästan blivit ett måste oavsett var man tillbringar den tidigare delen av Valborgsmässoaftonen.

Nu är våren nästan här. Återstår bara
1) första majrundan på MC. Men är det lika kallt som idag i morgon då blir vi kanske inte så många
2) Lunds studentsånagre på TV i morgon kl 18. Men det missar jag nog eftersom jag är bjuden på invigning å nyöppnad retaurang i by i utkanten av kommunen.

Glad vår - i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0