Tvåhjuligt fordon efterlyses

I kommentar till föregående inlägg har Ann O Nym uttryckt stor förvåning över att jag i två inlägg å rad kunnat undvika att nämna visst tvåhjuligt fordon.

Men här ska hon få ett tröstande ord. Eller ska jag säga han? Med benägen hjälp av kollegan Anna-Stina har jag nämligen redan för ganska länge sedan knäckt vem Ann O Nym är och det visar sig att hon är en han. I själva verket fanns det folk i min bekantskapskrets som trodde att det var Anna-Stina själv som dolde sig bakom signaturen Ann O Nym. Men på helt sanningsenligt sätt lyckades hon vända uppmärksamheten åt annat håll. Vad ska jag nu göra när jag vet att hon är en han. Ska jag kalla henne för honom eller honom för henne? Kanske bäst att jag går en studiecirkel i studieförbundet Sensus' regi, där kan man ju numera välja om man är en han, hon eller (det könsneutrala?) hen.

Frågan som då infinner sig när jag nu gör ett försök att hålla mig inom det av Ann O Nym saknade ämnesområdet: är motorcykeln en han eller en hon. Den säger jag nog.

Allt nog. På torsdag kväll har vi styrelsemöte med motorcyklisterna i norrbotten. Numera är jag bara suppleant i styrelsen efter att två år varit sekreterare. Visar tydligt på att jag klarar att stiga ner från piedistalen,* eller? Vid torsdagens möte ska vi bla gå igenom det sista inför årets upplaga av första maj-rundan. De senaste åren har jag åtagit mig att sälja våra märken vilka var och en som åker rundan kan få köpa. Alltid roligt gå runt bland motorcyklisterna och kränga dessa små souvenirer som är beviset att man var med. Alla är trevliga. Tyvärr är det dock en del som saknar kontanter och jag kan inte ta kort.

När sedan rundan går av stapeln räknar jag med att min gamle kamrat möter upp på Storgatan i Älvsbyn så vi får en liten pratstund. Även det har ju blivit en tradition.

* dvs den plats där vi präster per definition anses befinna oss

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Jag sprang idag liksom av en händelse på den omtalade komentatörEN som inte är en SENSUS-"hen" utan snarare bör lystra till anropet "Hann O Nym".

2010-04-20 @ 22:02:53
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Ann O Nym

Nå vad sa dom är transa(lpe)n en höna, ett maskulinum eller ett femininum?

2010-04-22 @ 22:33:59
Postat av: Tobbe

Fick inget svar på den frågan eftersom seriösa motorcyklister har viktigare saker för sig än genusfrågor. Det är bara bland politiker och kyrkoanställda som folk har tid med så'nt tjafs.

2010-04-23 @ 15:40:21
Postat av: Hann O Nym

bloggägarn är inte seriös motorcyklist...??

2010-04-23 @ 16:00:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0