Mord?

Kan inte låta bli att med kära läsarna dela en händelse ur den s k verkligheten! *

Besökte idag å eftermiddagen goda (kristligt sinnade) vänner. Eftersom jag kommer att avslöja pikanta detaljer ur familjens privatliv så avstår jag från att berätta inte bara vad dom heter och vad dom jobbar med utan också var dom bor och hur gamla dom är och hur vi lärt känna varandra.

Nå, jag befann mig alltså på besök med drickande av kaffe. Ett av familjens barn - gosse i förskoleåldern - befann sig fastklistrad vid datorn, spelande ett spel. Och som alla (?) andra dataspel gick det ut på att ta kål på några slags fiender. Telefonen ringer och det är en grannunge som undrar om han vill komma över och leka.

- Jo, jag ska bara mörda några till först så kommer jag se'n.

Han ville visst upp i 5000 poäng. Och det gick snabbt eftersom han redan var på 4997.

Jag tror att även föräldrarna insåg att här fick dom ett citat att spara i samlingen av "barnens yttranden under uppväxten".

Man kan inte låta bli att betänka att det fanns en tid när föräldrar fruktade att vi skulle bli ligister som sköt vilt omkring oss bara för att vi satt och tittade på bröderna kartritare** i svartvit TV!

* således inte i kyrkan eller i skolan. Ni är väl medvetna om att präster och lärare är de två yrkesgrupper i samhället som ständigt omtalas som om dom inte befinner sig i det s k verkliga livet. Alltså måste dom ständigt utbildas av och konfronteras med och ibland utbytas mot människor som anses komma därifrån.

**hemmagjord översättning, signerad min gamle kamrat (om jag inte minns fel)

Kommentarer
Postat av: kyrksyster

Det var lite bättre förr, då när våra var små:



"Kom nu, maten är klar!"



"Vänta lite, jag ska bara dö först!"



Denna unge man som nu är en vuxen ansvarskännade och skattebetalande person gav mig en gång i sin ungdom en undrande blick när jag tog upp farhågan att han skulle gå till skolan och slå ner folk efter att ha spelat våldsamma spel.



"Är du inte klok? Så kan man inte göra i verkligheten, det begriper jag väl. Men har du aldrig tänkt tanken att eftersom jag slår ner folk på datorn så behöver jag inte slå ner nån i skolan?!"

2010-04-10 @ 19:32:57
URL: http://blogg.aftonbladet.se/kyrksyster

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0