Kristus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Nu är jag tillbaka på bloggen. Jag hade ju lovat I'll be back.

Kanske skulle Jesus också ha sagt så om han pratat engelska I'll be back. Och tillbaka kom han. Och det med dunder och brak. Det blev ju en jordbävning i samband med hans uppståndelse, vilket dock inte berättas i det evangelium vi läst idag - Lukas.

I predikan talade jag om att uppståndelsen både är ett historiskt faktum och en personlig erfarenhet. Att dessa två måste hållas samman annars blir det antingen död tro (om det historiska faktum betonas utan någon erfarenhet av uppståndelseliv) eller svärmeri (om den subjektiva erfarenheten betonas utan förankring i det historiskt skedda). Några bibelställen där uppståndelsen kopplas ihop med våra liv som en verkande kraft, som en del av trons erfarenhet och som en erfarenhet i rättfärdiggörelsen är Ef 1, Kol 2 och Fil 3. Du får själv ana vilka verser jag i all synnerhet hade i åtanke.

När jag nu kollar bloggstatistiken så häpnar jag över läsarnas trohet. Jag har haft besökare varje dag (som mest nästan 150 och som minst 13 på palmsöndagslördagen) under hela min bloggfasta. Vad beror det på? Att jag har en massa tillfälliga läsare som missat att jag skulle ha ett uppehåll? Att folk helt enkelt inte tror mig att jag skulle klara av att hålla mig från bloggen i flera veckor? Kanske att folk gripit det lilla halmstrået att jag skulle berätta något om dottern till trogna bedjare bland läsarna? Vem vet. I'm back - som Jesus kanske också skulle sagt om han talat engelska.

Vad har hänt? Jag har jobbat på. Allt har varit ungefär som vanligt. Dottern fick alltså en försämring i februari men återhämtar sig sakta. Jag mötte henne igår i hennes lägenhet på helgpermis från sjukhuset. Hon blir nu sakta bättre för varje vecka. Men det är långt kvar. Mycket träning och rehabilitering ligger framför. Tack för fortsatta förböner.

Detta år firar jag alla påskens gudstjänter, dvs jag leder och predikar i skärtorsdagsmässan, långfredagsgudstjänsten, påskdagens högmässa och annandagens mässa (denna sista blir kl 18). Det är fantastiskt att få följa hela påskskeendet i samma kyrka. Ett antal gudstjänstfirare har varit med hela tiden (hittills). Hoppas dom upplever samma välsignelse.

Det kommer mera! Både uppståndelseliv och blogginlägg.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Du har ju för katten fler läsare när du INTE skriver än vad jag har fast jag plitar på för fullt!

Dock måste jag erkänna att jag kollat denna din blogg varje dag under hela ditt uppehåll och känt en stigande tacksamhet över att du inte skrivt - alltså med tanke på av vilken anledning du skulle uppleva det nödvändigt att byta din blogg-fasta.

2010-04-04 @ 16:27:44
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Ebba.G

Vad märkligt det är att upptäcka, att en människa man varken känner eller borde gilla att läsa (ja, fördomarna skriker liksom att det borde vara så)har fattats. Ja alltså, att det pirrar till av glädje över att du skriver igen.

Om det är språket...

eller innehållet. Att du också tar livet på allvar och vet vad du vill säga.

Att du ibland skriver, för mig, hårresande saker. Om tro och liv. Nej inte negativt hårresande. Men ... att man kan ha en sån tro. Så stark och så fast och så... ja förlåt... nördigt trosviss. Jag älskar det. Det där att du vet det jag inte kan tro...

Så jo, jag var nog en av de där du räknat i statistiken, som önskade, att du ändå...

Och nu är du återuppstånden....eller, nä, så kanske man inte får säga. Men i alla fall... jag är glad att få läsa dina inlägg igen!

2010-04-04 @ 19:01:57
URL: http://www.tantebba.blogspot.com
Postat av: ErikJA

Ja, sannerligen uppstånden!

Kul att Du är tillbaka efter bloggfastan.

2010-04-04 @ 19:21:40
URL: http://www.elmbv.se/blogg/?author=
Postat av: Sigrid L

Kan direkt svara på din fråga varför jag varit in på bloggen då och då. Det har varit för att se om du lagt ut någon förbönsönskan för din dotter. Alltså har det varit fråga om att vara en lem i kroppen. Gissar att flera haft samma tankar.

2010-04-04 @ 20:41:58
Postat av: Tobbe

Tack trogna läsare för responsen. Roligt att vara på banan igen.Jag tackar genom att5 skriva ett inlägg till samma dag.

2010-04-04 @ 21:51:22
Postat av: Gunvor Vennberg

Välkommen tillbaka! Jag valde att inte bloggfasta av anledningen att den kristna gemenskapen och undervisningen i bloggosfären är väldigt viktig för mig, inte för att den leder mig bort från Gud som jag ser det utan snarare tvärtom (i brist på bättre t ex kristen vardagsgemenskap i det fysiska rummet). Fastan är ju en tid då det är tid att ägna mer tid åt att söka Gud i bön, bibelläsning o dyl (bloggläsning?). Tyvärr blev jag ju p g a din bloggfasta tvungen att fasta åtminstone från din blogg... Men i gengäld gick jag in lite nu och då för att bli påmind om att det var fasta och be en bön för dig och din dotter!

2010-04-05 @ 12:43:43
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0