Kyrkomöte slut

ja, så är det. Inget märkvärdigt hände sista dagen. Budgetutskottet finjusterade sitt betänkande. Endast om en fråga blev det omröstning. Egentligen inte om en sakfråga utan snarare om hur en viss fråga formellt skulle hanteras. Eftersom jag har ett flyg dock så att jag var tvungen fara från den allra sista avslutningen av mötet så smet jag redan lite tidfigare på eftermiddagen. På slutet av utskottsarbetet kan vi som bara är ersättare vara lite friare. Vi har ju ändå inget inflytande. Däremot så kan en ersättare var med och påverka tidiagare i utskottsarbetet eftersom alla har yttranderätt.

Nu ser man fram mot den andra veckan i oktober. Den är roligare. Då blir det debatter och omröstningar i plenum. Synd bara att min goda vän Beroit Simonsson inte kommer att vara med då. men hennes ersättare (vår riksordförande Jan-Anders) är en god vän han också, så jag behöver inte känna mig ensam.

Sakta men säkert får man också andra nya vänner. När man ser varandra dag efter dag, år efter år så knyts kontakter över både stifts- och nomineringsgruppsgränser. Kanske är detta det vikrigaste med kyrkomötet.

Ibland får man också höra saker som blir lite lustiga. Samtalade med en kyrkopolitiker från en församling där man just driver en församlingssammanslagning med grannpastoratet. Jag fråga om kyrkoherdens roll i sammanhanget, om han varit drivande i processen. Kyrkopolitikern ifråga ville ddock mena att initiativet i frågan kom från de förtroendevalda i de två grannpastoraten. Han uttrycket det dock med orden:

- Nej, det här är ingen inomkyrklig fråga. Det här initiativet har kommit från politiken.

Varför tycker jag det var roligt?

Kommentarer
Postat av: SvBG

Det där sista lät väldigt, väldigt likt (kommande) Piteå församling!! :-/

2009-09-25 @ 18:06:41
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Sigrid L

Du borde ha stannat längs vägen. Just nu pågår Uppsala stifts första Oashelg i Hudiksvall. För säkerhets skull bjöd vi in både Berit Simonsson och Hans Weichbrodt. Vi tycker om att göra det ordentligt. Första dagen nu över - mycket folk och trevligt och bra. Högmässa i morgon, med biskop Ragnar dessutom.

2009-09-26 @ 22:08:17
Postat av: Pär Parbring

Instämmer med SvBG. Väldigt väldigt misstänkt likt vad som pågår i en stad några mil söder om din hemort...

2009-09-26 @ 22:45:49
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Tobbe

SvBG och Pär!

Här avslöjas intet. Vi håller på anonymiteten!



Sigrid!

Hur skulle jag stannat till när jag tog flyget? Och inte ens for jag hem. Men det berättar jag mer om i nästa inlägg.

2009-09-27 @ 22:58:45
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: Sigrid L

Det finns flygplats i Sundsvall. Tror att Berit gjorde så...

2009-09-28 @ 07:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0