Frimodig hojåkning och bloggning

Nej, körning givetvis. man kör ju motorcykel och åker bil. Så var det ju. Det har jag ju själv undervisat kära läsarna om. Idag kändes det alltså riktigt roligt att köra motorcykel. Tog hojen till jobbet i morse, tillbringade förmiddagen i Hertsökyrkan, eftermiddagen i Örnäsgården och slutet av arbetsdagen på badhuset (utnyttjade min rätt att motionera 1 timme i veckan på arbetstid - men eftersom jag har helt oregelerad arbetstid så vet jag aldrig om jag simmar på arbetstid eller fritid).

Hur som helst, när jag skulle hem från Badhuset så var det soligt och vackert väder och det lockade till en liten omväg på vägen hem. Alla som kan Luleås karta hänger nu med. Först ut mot Porsön under flitigt övervägande vart jag egentligen skulle ta vägen. Jag valde svänga av på nya genvägen mot Notviken men den var avstängd just där lilla vägstumpen ner mot Beijers byggmarknad börjar. Alltså ett varv i rondellen därstädes* och åter mot Porsön. tre kvarts varv i rondellen vid Högskolan (eller Luleå tekniska universitet som det numera heter) och ut på gamla Haparandavägen. Vid Rutvik uppstod frågan: mot Gammelstad? eller söderut på E4? eller norrut på E4? Det blev norrut. Paus vid Statoil i Persön, jag övervägde en längre runda via Smedsbyn och Boden men besinnade mig (här bidrager vi inte till växthuseffekten i onödan!) och tog vägen mot Örarna. Men där fick jag lust till en liten sidoutflykt till och svängde mot Brändön, en by som jag var väldigt ofta i under mina prästår i Nederluleå. På den tiden visste jag var många i byn bodde och har besökt många hem, men nu är det längesedan. Väl inne i centrala Brändön insåg jag att jag trots många besök i byn aldrig (vad jag kan påminna mig) farit ända ut till Brändö konferens-anläggning ute vid havet. Sagt och gjort. Det var ju vackert där ute. Men jag stannade inte utan vände tillbaka. och sedan blev det så raka vägen hem som är möjligt, via Bensbyn, Sinksundet och Björsbyn. Besvärande kvällssol i ögonen dock. Liten hjälp att ha hjälm med inbyggt solvisir ändå har jag tänkt avstå från det när jag köper ny hjälm** eftersom jag såg på PLUS i somras där man kommenterade hjälmar och sa att om man har inbyggt solvisir så bllir ju det stötdämpande lagret i hjälmen tunnare.

Alltså, det var riktigt roligt att köra idag. Det har jag kanske skrivit förut, men i så fall var det ännu roligare idag. Jag kände mig riktigt Frimodig faktiskt. Påminner mig att jag samtalade i dag med en av arbetskamraterna (en pedagog som ständigt uppmuntrar både mitt motorcykelkörande och mitt frimodig kyrka-engagemang! - hon inser inte att det har motsatt effekt när hon försöker reta mig) om att jag givetvis borde ha en Frimodig Kyrka-dekal på hojen. Jag ska genast gå ut i garaget och klistra på den.

Frimodig känner jag mig också när jag för någon dag sedan räknade mina besökare på bloggen och konstaterade att fr o m Annandag Påsk t o m i söndags har jag i genomsnitt haft 38 besökare per dag. T o m bättre än min gamle kamrat tror jag. Men då kör (!) jag ju aldrig med sådana där dumheter som att man inte ska rösta i kyrkovalet!

Nu kör vi Frimodigt vidare mot skräll i kyrkovalet!

* därstädes var ju ett uttryck man hörde till leda under sin barndoms och ungdomstids högmässor, dvs vi som är så gamla att vi gick i kyrkan på den tiden då man fortfarande hade lysning till äkenskap första och andra och tredje och fjärde gången; och då folk i stor utsträckning fortfarande gifte sig men likväl (också i rätt stor utsträckning) bodde ihop innan vigseln. När då prästen sa att det var lysning mellan N.N. på xx-adressen och N.N. så kunde han ju inte säga "på samma adress" vilket ju tydligt skulle signalera för kyrktanterna "sammanboende utan att vara gifta"; alltså använde man den lite högtidligare omskrivningen därstädes.

** detta är femte säsongen jag använder hjälmen och experterna säger att man ska byta den efter fem år. Om sedan experterna utgörs av sådana som begriper saken eller sådana som tillverkar hjälmar det är en annan sak. Men en sak gäller: köp aldrig en gammal eller begagnad hjälm. Röda korset, Myrorna m fl försäljare av Begagnade grejer borde sluta sälja gamla hjälmar och istället slå sönder dem.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Grattis till statistiken med 38 per dag i snitt. Själv har jag den sista månaden haft 33 i snitt.

Och du har större släkt...

2009-09-02 @ 08:51:39
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Prästkandidaten

Alltid trevligt med dessa vandringar runt i Luleås geografi. Försöker komma ihåg hur det var när jag bodde där och pluggade Luleå tekniska universitet (som det var redan då, 1999-2001)... Porsön minns jag bäst, det var dessutom där jag bodde sista terminen, innan dess var det ute på Väderleden (vilket borde vara precis vid "kyrkan i Konsumbutiken", om jag gissar rätt. På den tiden var det dock fortfarande konsumbutik och anledningen till mitt MedMera-kort).

2009-09-02 @ 13:33:52
URL: http://prastkandidatensliv.blogspot.com/
Postat av: pedagogen

En droppe urholkar en sten efter lång tid.

2009-09-02 @ 13:45:31
Postat av: Tobbe

Nej, prästkandidaten, nu blandar du ihop områdena eller så har du rätt områden men fel namn på dom! Väderleden ligger på Björkskatan som är grannområde till Porsön (Björkskatafjärden emellan). Det laestadianska bönhus jag brukat kalla "Kyrkan i konsumbutiken" ligger i Örnäset, vid Örnäsets kyrka, ca 5 km från Björkskatan eller ca 8 km från Porsön.

2009-09-02 @ 16:10:16
Postat av: sven-åke nilsson

Nu måste jag också få "skryta" litet.

På min Passagenblogg brukar jag ha mellan 65 till 110 sidvisningar per dag.

Ganska kul om det nu stämmer, vilket det förmodligen inte gör? Eller kanske gör det, det!

Postat av: Prästkandidaten

Helt rätt! Det var jag som hade fel på områdena! Tack för minneshjälpen!

2009-09-04 @ 08:18:33
URL: http://prastkandidatensliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0