Fin motorcykel

Idag hämtade jag motorcykeln på verkstaden. Den (motorcykeln alltså) som jag körde omkull med i våras, fick nödtorftigt fixad (ny högerbackspegel) på försommaren, som jag kört förhållandevis lite med under sommaren för det tog en bit in i augusti innan rädslan var helt borta, och som jag lämnade in igen på verkstad när säsongen led mot sitt sitt slut för att få fixad från alla kosmetiska skador.

Vad har dom gjort?
Riktat höger fotpinne
Bytt till rätt modell av backspegel
Bytt höger sidokåpa
Riktat och lackerat högra kraschbågen
Lagat och lackerat frontkåpan
Lagat eller bytt (vet ej) den grå panel (vad det nu heter) som sitter innanför frontkåpan i vilken instrumenten sedan sitter

Vad kostade det? Vet inte. Själv betalade jag 3000 i självrisk. Hur mycket Länsförsäkringar får betala vet jag inte. I övrigt (hus, bil, hem, kyrkstuga mm) har jag alltid varit kund hos Trygg-Hansa, men när det gällde MC-försäkring får dom skylla sig själva. Deras försäkring var över tre gånger så dyr. Även Bilsport och MC och Folksam var dyrare. Fler bolag orkade jag inte kolla med i början av oktober 2004. Nu har jag det bolag jag har. Men tänk om dom är lika mycket billigare än Trygg-Hansa även på det övriga. Borde man kolla? Problemet är bara att på Trygg-Hansa har jag plockat ut så mycket ersättningspengar pga kvaddade bilar att jag känner mig skyldig vara kvar som kund tills jag dör för att betala igen lite. Men kanske vore dom bara glada att bli av med mig...

Nå, i vart fall så blev reparationen jackpott för mig. Det fanns nämligen ett antal gamla skador på front- och sidokåpa som blev lagade i samma veva. Dessa äldre skador uppstod vid något av de tillfällen då jag övade mig i Konsten att välta en motorcyckel vilket jag beskrivit i ett inlägg med namnet Konsten att välta en motorcykel - en körklektion i sex delar. Men jag var då för snål för att betala 3000 i självrisk så jag fixade det lite provisoriskt själv. Men nu kom det med på samma sväng så att säga. Tro nu inte att jag lurat försäkringsbolaget för om jag reparerat hojen då så hade det även kostat dem pengar som dom fått lägga ut nu igen. Så detta var en sk win-win situation.

Snyggt blev det. Kunde inte låta bli gå in i garaget en extra gång när jag kom hem efter jobbet. Så här snygg har hojen aldrig varit. Jag var nästan nervös att köra hem den. Tänk om jag kört omkull. Vilken katastrof. När jag kom hem från kyrkomötet i fredags kväll så låg ett tunnt lager snö på marken. Tack gode Gud att det blev töväder så man kunde köra hem hojen.

Alltid nå't att glädja sig åt.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Är det för mkt att hoppas på att fordonet även ställs in för vinterförvaring i bloggaraget?

2009-10-27 @ 14:02:51
Postat av: Per-Eric Simma

Det låter otroligt att Länsförsäkringar skulle vara billigare än Bilsport och MC.

Du har ju också passerat en viss ålder, som jag naturligtvis är fin nog att inte nämna, och då kan nu få specialförsäkringar med ännu bättre priset och villkor.



Fast med tanke på din skadestatistik, är det kanske bra för vår premie att du stannat kvar i ditt nuvarande bolag! ;-)

2009-10-27 @ 18:47:42
Postat av: Tobbe

Gissar att jag är lika gammal i Länsförsäkringars ögon. Ca 1000 kr per år skilde det för fem år sedan. Men även det högre priset var lågt (under 2500 för helförsäkring). Men det är sådan tur man har när man kör en hoj som i tidningen Bikes jämförelsetest av några äldre MC-modeller kallades "gubbtouring, nödtorftigt förklädd till off-road".

2009-10-27 @ 20:25:21
Postat av: Tobbe

Ann O Nyms förhoppning kommer helt på skam. När hojen står tryggt i vintergaraget så kommer längtan efter densamma att mångfaldiga MC-aktiviteterna på bloggen.

2009-10-27 @ 20:29:09
Postat av: Laestadian

En ny film från det laestadianska stormötet i Åbo i sommras.



http://www.youtube.com/watch?v=y4jxD8_rKOg



Jag tycker bara det är bra att motorcyckelförsäkringarna är svindyra. I sommras körde en motorcyklist ihjäl sig en bit därifrån jag bor. De som har råd med försäkringen är väl förnuftiga att köra som folk.

2009-10-27 @ 22:57:23
URL: http://www.youtube.com/watch?v=y4jxD8_rKOg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0