Tre katastrofer på tre dagar

1. Luleå förlorade mot Rögle i lördags i hockey. Trots hemmaplan.

Enda trösten kan vara att det gläder FK:s ordförande som är Rögleanhängare. Efter allt jobb han lagt ner i valrörelsen så var han värd det. Men det får inte upprepas.

2. Jag glömde badbrallorna när jag for till badhuset.

For med äldste sonen till badhuset idag på förmiddagen. Vi tänkte basta och simma. För mig blev det bara det förstnämnda eftersom jag som sagt glömt badbyxorna hemma. Nå, då fick jag basta desto längre istället. Dubbel dos. Hoppas jag då blev ordentligt ren. Om jag gått i mässan två gånger igår hade jag då också blivit dubbelt så ren inombords? Jag kommunicerade ej i domkyrkan då jag visste att jag skulle deltaga även i mässa i Örnäset på aftonen.

3. Jag har ätit på McDonalds

I åratal har jag alltid hävdat att Luleåbor inte äter på McDonalds eftersom det sägs att Luleå var första stället där McDonalds fått stänga en restaurang. Normalt äter jag alltid hamburgare från lokala konkurenten Max. Jag fick mina fördomar bekräftade: visserligen fick man sin Big Mac direkt vid beställningen, men som vanligt torr och pissljummen. Annat är det på max: där får man vänta en liten stund men hamburgaren är saftig och varm - och god.
Varför åt jag då på McDonalds? Det beror på att sonen hade någon slags rabattkupong där man fick en Big Mac gratis. Var han fått den ifrån vet jag inte, kanske genom jobbet. Men alltså: snålheten bedrar smaksinnet.
- - - - -
På eftermiddagen skjutsade jag sonen till flyget och nu sitter han väl på jobbet i Stockholm. Själv for jag förbi Saab för att boka en service för bilen och råkade titta in i bilhallen. Varning, det ska man aldrig göra. Där hittade jag en liten gullig bil (ej Saab) som jag inte kunde låta bli ta ut på en provtur. Eftersom jag är ensam i bilen 90% av alla mil jag kör och eftersom jag kör i stan 80% av alla mil jag kör så kunde jag kanske lika gärna ha en mindre, bensinsnålare liten stadsbil. I all synnerhet som jag oftast gör längre sommarresor med MC. Ekonomisk snabbkalkyl vsar att jag istort sett skulle finansiera köpet med lägre bensinkostnad, lägre skatt osv. Ska jag slå till? Eller blir det i så fall dagens fjärde katastrof?

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Ju mer jag läser din blogg ju mer får jag en känsla av att ironi alternativt en lite speciell humor är egenskaper du besitter ;-)

2009-11-02 @ 20:05:03
Postat av: Kyrkvärd ger råd

Byt bil till en mindre bränslesnål? Ja! Då föregår du med gott exempel och bidrar till att dämpa den annalkande stora katastrofen. SvK har ett gediget och bra miljöarbete att vara stolt över. Vi har tagit intryck av den rådande sanningen med klimatförändringar och allmän miljöförstörelse. Nu "predikar" alla sakkunniga att det sakta men säkert spårar ur för klotet. Vi måste ändra vårt beteende i grunden. De flesta tror det. I hundratals år har präster och andra predikat om liknande och mycket få har trott det.

2009-11-02 @ 21:14:22
Postat av: Ann O Nym

1. skulle det vara en tröst??? knappast, dubbel katastrof



2. brukar ibland finnas att låna...



3. nåja, om det bara var den här gången så må det väl vara men...



4. katastrof skulle det väl vara om du inte slår till, iaf för plånboken



det blir två katastrofer ev en tredje...

2009-11-02 @ 21:48:57
Postat av: Tobbe

När jag läser Ann O Nyms kommentar så inser jag att jag glömde berätta att jag for förbi MC-affären och köpte oljefilter till hojen - Men DET var ingen katastrof.

2009-11-02 @ 22:38:26
Postat av: Tobbe

När både Ann O Nym och Kyrkvärd gett mig rådet slå till så måste jag väl.



Roligt om min skrivstil på bloggen uppskattas - oavsett om det är någon slags ironi eller humor. Jag kallar ju bloggen "allvarliga skämtsamheter" och tror att man kan nå en bit även på den vägen, särskilt om man kan skämta med sig själv.

2009-11-02 @ 22:44:36
Postat av: Jan Andersson

Bränslesnåla bilar i all ära, men drivs de på fossilt bränsle så är de i mitt tycke iaf "halvmesyrer" ;-)

2009-11-03 @ 07:57:40
Postat av: Sigrid L

För mig framstår som fadäsen med McDonalds som den riktigt stora katastrofen, men eftersom den antagligen inte upprepas ansluter jag mig till Ann O Nyms kommentar. Det är allvarligare att inte resa sig när man fallit!

Bilen, tja, innan de riktigt bra elbilarna kommit måste den här beskrivna bilen vara det bästa alternativet!

2009-11-03 @ 08:05:43
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, trots min avsaknad av humor tyckte jag att de tre katastroferna på bara tre dagar var jätteskojiga (får ju erkänna att jag mentalt var inställd på något helt annat i samband med 1 november och så ;o).



Sen får du ju nu glädja dej åt Lule HF:s fina seger mot "Tälje tokar" - trots bortaplan!

2009-11-03 @ 13:53:13
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Gunvor Vennberg

Slå till du på mindre bil om du vill (jag skulle köpa en hybridbil - de drar väldigt lite), bara du inte drar dig för att ta med andra på åktur för det: Du vet, finns det hjärterum så finns det (...)-rum! (Skadar inte att vara försiktig med omnämnandet av kontroversiella kroppsdelar i dessa tider. Symbolen har jag lånat från bibel 2000 där den betecknar ett ord eller en vers som utelämnats. Börja nu bara inte gissa varför, övriga läsare, det är bara er fantasi som sätter griller i huvudet på er!)

2009-11-03 @ 15:45:05
Postat av: Tobbe

Vaddå för slags hybridbil, Gunvor? En med hästkrafter?

2009-11-03 @ 18:53:39
Postat av: Gunvor Vennberg

Ha, ha, bara för att du vet att jag kör med häst ibland. För mig känns det onekligen onödigt dyrt att spänna hästar framför bilen (även om en vältränad arbetshäst gör ca 30 hästkrafter), då kan man väl lika gärna låta dem dra en vagn, det är mycket billigare och mindre påfrestande för hästarna dessutom. Då får du som bonus rum med ca 8 pers per häst om du vill. Nackdelen är väl att kyrkstallarna har avskaffats samt att det tar ca en timme/mil. Jag har svårt att tänka mig en hästhybridbil - var ska du stoppa hästarna när du kör på bensin - i en transport bakom?? Det löser visserligen stallproblemet men då förbrukar ju bilen dubbelt då istället, dessutom blir hela ekipaget för tungt för hästarna och för någon med vanligt B-körkort (utan tungt släp)när man kör på bensin. Kör du med häst behöver du inget körkort, varken du eller hästarna!



Jag tänkte snarare på en el-bensin hybrid (tycker själv att det är uselt att inte också fixa etanol som alternativt bränsle men det går ju alltid att göra efteråt) Den laddar batterierna med bensinmotorn och bromsenergi och drar ca 3 deciliter/mil (inte särskilt liten heller). I statstrafik går den oftast på el om man inte kör som en tok, vilket gör att utsläppen där blir låga till glädje för astmatiker som jag. Jag känner bara till en, Toyota Prius, men jag är ingen bilexpert.

2009-11-04 @ 13:01:28
Postat av: sven-åke nilsson

Köper du en liten bil så kan du inte frakta något, för har du en någorlunda stor bil då är det inte något problem. Dessutom kommer du säkert att behöva dragkrok också. Förresten när jag bodde längre nedåt

landet kom det en ung norrlänning sådar 18 eller 19 år. Han kollade min bil och sade förundrad. Finns det bilar utan dragkrok?

2009-11-04 @ 16:45:12
URL: http://karesuandoherden.blogspot.com/
Postat av: den gamle kamraten

Just hemkommen från Palestina kollar jag runt bland de bloggerioter jag brukar följa.

Vad gäller ekålågin vore det väl bättre om onödiga fordon först utrangerades. Typ motorklippare och dito cyklar. Va?

2009-11-05 @ 00:29:30
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: FK:s ordförande

När Rögle ändå var i farten i Luleå stift så slog man, dagen efteråt, även det andra laget ifrån stiftet. Men det bekymrar säkert inga Luleåfans.

2009-11-05 @ 23:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0