Seger och oavgjort och bön om seger

Idag har jag hämtat min nya bil. Tog en tur tillsammans med näst äldsta dottern och fick bilen godkänd. Vi bestämde oss för att fara och fika någonstans och fira saken. Då gällde det att hitta ett ställe där man parkerar nära och där hon (med sitt numera begränsade men dock) handikapp lätt kunde ta sig in. Det slutade med att vi hamnade på badhusfiket. Hur trevligt är det på en skala? kan man ju undra, men faktum är att det är rätt trivsamt där numera efter sista ombyggnaden. Dessutom råkade vi träffa dotterns förskollärare från "lekis" så det var ju kul.

Alltså har jag idag segrat! Segrat över min tveksamhet, min velighet, min beslutsångest och allt vad det kan vara som gjort att jag inte bytt bil redan för 2-3 år sedan och sluppit punga ut massor på reparationer. Men det är ju så: just när man bestämt sig för att göra sig av med den gamla bilen så känns den bättre än någonsin. Men skönt att det blev av: bara på billigare skatt och försäkring kommer jag att tjäna åtskilligt. Hoppas sedan den håller vad den lovar i mindre bränsleåtgång så blir det kanske snarast en ekonomisk vinst. Jag får tacka de kära läsare som uppmuntrade mig att slå till. Där grundlades segern över gamla bilen. Den nya är en Chevrolet Matiz.  Om du klickar på färger och utrustning och väljer Jazz blue så ser du hur den ser ut.

Min gamle kamrat ville vara med på ett hörn i min andra önskade seger för dagen. Han ville nämligen att jag skulle heja även från honom på hockeymatchen Luleå-Skellefteå som jag gick på ikväll. Första matchen för säsongen - för mig alltså. Min gamle kamrat borde ha varit med och hejat själv då hade det kanske blivit seger. Nu blev det bara oavgjort. Inte särskilt bra eller rolig match tycker jag. Eller så vara det jag som var så uppfylld av annat att jag inte levde mig in ordentligt i saken. Skellefteå tog i alla fall hem skottstatistiken med råge. Kanske betyder det att dom var närmast segern? Men Luleå var nog närmast avgörandet i sudden death. Men det blev inget avgörande. 1-1 blev det.

Jag vill också be läsarna om förbönshjälp för de tre personer som jag just nu tänker på. Av sekretesskäl vill jag inget nämna. Men Gud vet vilka det är. Åberopande oss på Kristi seger ber vi om seger i dessas liv.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

EcoDriving det är nog nåt för dig

2009-11-17 @ 10:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0