Radioandakter och tidens gång

Ikväll har jag varit i Pingstkyrkans närradiostudio och spelat in morgonandakter. Sänds nästa vecka i Luleå närradio tisd-fred. Det lustiga var att jag använt låtar från några skivor jag har hemma, bla OAS-rörelsens lovsångsskiva från Lysekil. När jag satt i inspelningsstudion och bläddrade i min bönbok, från vilken jag använt några böner i andakterna så fann jag mina manus från förra eller förr-förra gången jag spelade in andakter. I tre av fallen använde jag exakt samma låtar som denna gång. Men jag tror knappast att någon lyssnare minns det. Jag mindes det ju inte.

Men tänk om det är likadant med mina predikningar: jag säger sammma sak jämt. Jo, det är så, det är bara lyssnarna som är så toleranta. Frågan är bara om upprepandet nu tagit sådana proportioner att det är dags att flytta till annan ort.

Jag har nu varit i Örnäsets församling i drygt 17 år. Sedan våren 1992. Det slog mig för någon dag sedan att en liknande period i mitt liv var från 1962 till 1979. Det är tiden från då min familj flyttade till Luleå (jag var 9 år gammal och blev bekant med ung man som senare i livet kommer att kalla sig min "gamle kamrat") och fram till året då jag blev präst. Tänk, tänk, tänk. Jag tycker dessa 17 år här i församlingen är en kort tid då inget särskilt hänt utom att man hunnit ha några varv konfirmander och några varv i evangeliboken och några varv kyrkoherdar. Tänk att under samma tid skulle det kunna finnas någon som hunnit från lågstadiets sista årskurs fram till prästvigning. Tanken svindlar. Nej, jag måste ha något tryggt att hålla mig vid när allt sveper förbi. Bäst att alltid ha samma låtar i närradioandakterna

PS. Några personer har inte fått sina kommenatarer godkända under senaste tiden. Skälet är att fullständigt namn saknas (se tidigare inlägg i ämnet)

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Om det nu är likadant med dina predikningar som med låtvalet så vore det väl enklast om Radio City 89.3 Mhz återanvänder dina predikningar men då får du, eller kära läsarna, inte veta om det är så

2009-11-10 @ 18:17:09
Postat av: Tobbe

Min första omgång radioandakter, som sändes under askonsdagsveckan, sändes i repris året efter, samma vecka.

2009-11-10 @ 23:04:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0