Tänka sig

Att det blev sånt rabalder på min blogg (vilket jag konstaterade i en kommentar till alla kommentarer till föregående inlägg för några timmar sedan)! Sedan har ju både Father Brown i senare kommentar och gamle kamraten ( vid det här laget måste ni veta vem det är!) påpekat att jag dessutom citerat nämnda reklamslogan fel. Det handlar visst inte om att vara för sig själv en stund utan om att vara sig själv.

Att vara sig själv är viktigt. Det är man absolut mest utan båda alkohol och droger.

Själv trodde jag nog att min slutkommentar om att präster som vill stå fast på (det dom enligt bästa förstånd och samvete uppfattar vara) Bibelns grund får svårare att erhålla tjänst i svenska kyrkan (om dom inte har någon) och riskerar att förlora den (om dom redan har en), att det skulle leda till betydligt fler upprörda reaktioner än lite skämt om en reklamslogan. Men där ser man så fel man har. Så lite vet man vad som rör sig i människors hjärtan. Så lite anar man om vad som plötsligt kan väcka något till liv i en annans tankevärld. Hur sant är det icke att det är stor skillnad mellan vad man vill säga och vad man faktiskt säger och vad lyssnaren uppfattar att man säger.

Hoppas att bibeltroende präster kan fortsätta vara sig själva!

Kommentarer
Postat av: Janne

En liten fråga då, vad är att "vara sig själv" som bibeltroende präst ?



Sen så hade du ju svaret själv på varför det är så viktigt, att som en herrens tjänare att föregå med gott exempel. Allt det man gör och säger i det offentliga rummet mätts och vägs. Det är allehanda människor med allehanda (o)vanor som snappar upp vad som sägs och tycks.



Sen gillar jag inte uttrycket bibeltroende, bibeln i sig är bara en massa bokstäver utan innehåll, om man inte tro på GUD och att det är hans ord som är ner skrivna i denna bok, för vår skull till liv och salighet. Vi måste TRO och LEVA som vi lär, annars är vi bara skramlande cymbaler. Tomt prat som går på tomgång - på ren svenska.

2009-05-23 @ 01:12:28
Postat av: Lars-Gunnar Forsberg

Det är verkligen ofattbart och djupt upprörande att en präst kan förvägras tjänst och en annan avskedas ifrån sin tjänst på grund av ämbetsfrågan. I prästvigningen har dessa präster avlagt löften som handlar om att visa trohet och respekt gentemot bibelordet och bekännelsen. Det är ju på dessa två delar som kyrkans ordning ska vila.

Prästerna har alltså lovat att, med den stora räkenskapsdagen för ögonen, förkunna Guds ord rent och klart och förvalta sakramenten i enlighet med Kristi instiftelse. Deras egentliga titel är "Verbi divini minister" (Guds ords tjänare) och den enda auktoriteten är Guds ord. Fokus måste uteslutande riktas mot uppdragsgivaren Herren Jesus.

I det ljuset kan egentligen bara två situationer uppstå där förvägran till tjänst eller avsked kan komma i fråga. Den ena handlar om att prästen blivit fälld för brottsliga handlingar och den andra om brott mot själva uppdragsgivaren. Prästen kan exempelvis undervisa uppenbart felaktigt, vantolka ordet och föra människor bakom ljuset. Det här är ytterst allvarligt!

Om inget av dessa kriterier föreligger i de ovan nämnda fallen då är det ju i så fall människor som menar sig ha rätt att sålla ut präster. Man har satt sig på herresätet och tagit Guds plats. Ett sådant förfaringssätt, där människor tar Guds plats, leder aldrig till något gott. Tvärtom varnar Jesus oss starkt för det när han säger:

-Döm inte så att ni inte blir dömda!

2009-05-24 @ 22:57:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0