Saknad MC

Sista dagarna har jag känt mig lite stressad och rastlös. Kan finnas många skäl till det. Ett kan vara att det nu gått drygt två veckor av min semester och jag har inte på långa vägar gjort det jag hade tänkt. Ett annat skäl kan vara att jag ägnat en hel del tid åt att kolla annonser efter bilar i - hittills fåfängt - försök hitta lämplig bil åt äldsta dottern. (Men nu har vi en på G som vi ska titta på i morgon, återkommer med rapport om utfallet.) Hittills har de bilar vi åkt och spanat in varit betydligt sämre än utlovat.

Men idag när jag åkte bil till staden för att uträtta något ärende insåg jag skälet till min påkomna rastlöshet: jag har inte kört (OBS! inte åkt!) motorcykel på fem veckor! Och det mitt i bästa säsongen! Katastrof. Jag har ännu inte - trots flera påstötningar till både verkstad och försäkringsbolag - fått något besked om huruvida dom tänker laga hojen eller lösa in den eller ge mig en (lite mindre) slant så jag fixar den själv i utbyte mot att jag slipper självrisken eller vad?? Och när den står på verkstad så blir det ju inget åka av. Idag alltså, när jag åkte bil, så insåg jag hur mycket jag saknar att köra motorcykel och framför allt insåg jag hur avstressande det är. Inte undra på att jag börjar känna mig som en krutdurk inombords.*

Fick idag ett mail från en äldre kollega som vittnade om att bara vetskapen om att hojen står i garaget och att man alltså kan, om man vill, ta en tur - bara detta gör gott för själen.

Men att ha hojen på verkstaden det är inte avstressande. Om inte annat får jag snart ringa någon av mina vänner och be att få hänga med på en tur.

* jag skulle ju kunna skriva att det är tur att jag tillhör svenska kyrkan eftersom "Svenska kyrkan" - enligt sin hemsida - "är ett rum för stillhet och eftertanke. En plats att hämta kraft ifrån". Men det skriver jag inte eftersom den grupp jag representerar i kyrkovalet (Frimodig kyrka - rösta på Frimodig kyrka i kyrkovalet 20 sept!) tycker att allt detta som har att göra med svenska kyrkans informations- och kommunikationspolicystrategi i grunden är ett meningslöst floskelproducerande som bara kostar onödiga pengar.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

frimodig tobbe var frimodig och skriv som du tänker

2009-06-18 @ 10:34:47
Postat av: StenHuggarn

Hej!



Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.



Webbringen heter Frälsaren.



/StenHuggarn.



http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/fler-besokare.html

Postat av: Anonym

Hejsan!



Nu kapar jag din blogg lite.



Tänkte slänga in en kort, men ack så viktig fråga jag hittade på nätet. Det vore intressant att höra vad ni själva säger om detta.



Jag citerar:

>> Vid prästvigning i Svenska Kyrkan lovar prästerna att hålla sig till bibeln och konkordieboken. Då det framgår entydigt av bibeln att homosexuella handlingar är mot Guds vilja, så bryter en präst mot sina löften om han medverkar i en ceremoni där samkönade par avlägger äktenskapslöfte i kyrkan eller inför Gud och Församlingen. Jag har många gånger hört ateister påstå att prästerna i Svenska kyrkan är hycklare för att de inte själva tror på bibeln, jag har hitintills trott att detta bara gällde ett fåtal, men om Svenska Kyrkan inför samkönade vigslar, så kommer varenda präst som stannar kvar att därmed ha bevisat att de är oetiska hycklare. Även de som drivit frågan om samkönad kyrklig vigsel kommer att håna den kyrka de besegrat.<<

2009-06-18 @ 13:08:37
Postat av: suppleanten

Om kyrkostyrelsens förslag klubbas av Kyrkomötet i höst, så har jag som präst i Svenska kyrkan kommit fram till att jag om jag ska vara kvar i tjänst, mest troligt kommer att lämna in vigselrätten. Med andra ord jag tänker helt sluta viga! Detta som en markering för att visa att jag har fått nog och för att kunna vara fri att predika Guds ord och verka tills natten kommer. Jag vet inte ännu om det är möjligt rent formellt men jag tänker faktiskt göra det ändå...

2009-06-19 @ 09:33:54
Postat av: den gamle kamraten

Jag förstår din saknad. Sublimera gärna MC-bristen med flitigt bloggande vilket jag förstått hjälper mpot de flesta typer av abstinensbesvär.

2009-06-19 @ 20:21:46
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0