OAS-möte slut

Nu är årets OAS-möte snart slut (OBS! att jag i sten vägrar använda ordet konferens om dylika tillställningar). Just nu pågår sång och förbön. I sista gudstjänsten har Hans Weichbrodt predikat om kung Hiskias tid vilken omtalas i slutet av 2 Krönikerboken i Bibeln. Många tänkvärda tankar att ta till sig. Jag uppskattar verkligen Hans'sätt att ur Bibelns berättelser hitta tillämpningar in i våra liv och in i vår situation. Ett sätt att predika som jag själv känner mig mycket hemma med. Glad att jag fick höra trots att jag inte kunde närvara på mötet.

Nu väntar jag bara att få höra några personliga vittnesbörd från personer som var närvarande i Borås. Bror och svägerska från Umeå får jag väl prata med + andra här ifrån Luleå som jag vet varit där. Hoppas att alla som offrade tid och pengar för att vara där fann det värt priset. Och hoppas att vi i de olika lokala församlingarna runt om i landet ska kunna förvalta det som människor fått uppleva och ta emot.

Annars är ju ofta problemet när man varit på ett underbart upplyftande möte att det blir lite ensamt eller tomt att komma hem till vardagen. Men önskan är ju att den som varit iväg och blivit inspirerad ska kunna dela med sig i sin hemmiljö. I all enkelhet tror jag att det även gäller mig. Mycket av det jag under senare år försökt förverkliga i församlingslivet här hemma: i gudstjänsterna, i alpha-gruppen, i enskild själavård är utan tvekan sådant som jag sett, inpirerats av och inspirerats till samt fått lära mig på OAS-möten.

Det märks väl att jag upplever OAS-rörelsen som en mycket positiv företeelse i vårt land idag. Utan tvekan kanaliseras genom OAS-rörelsen en stor del av det levande andliga liv som för närvarande flödar i svenska kyrkan. Ja, man kan nog säga att OAS-rörelsen på många sätt får bli vikarierande bärare av det andliga arv som den officiella svenska kyrkan borde vara bärare av men till stora delar föraktar och förkastar.

Är det dags för OAS-möte i Luleå nästa år eller ska vi vänta ett år till?

Och det kan man fundera på i lugn och ro för exakt nu tog sändningen från OAS-mötet slut efter bibelläsning ur Uppenbarelseboken och välsignelse uttalad av OAS-ordföranden Leif Nordlander.

Kommentarer
Postat av: Barajag

OAS-möte i Luleå? Bra idé. Örnäsets kyrka och församlingsgård. Hyr "kyrkan i Konsumbutiken", där finns bl.a. fullt utrustat storkök.

2009-07-26 @ 10:12:13
Postat av: Anonym

Har också lyssnat - 9000 har lyssnat i webradion, vad skulle inte tekniken kunna betyda för bibelundervisningen! - kan tänka mig några saker att vara observant på:

att Oasrörelsen blivit "för stor"

att talarna blivit "för bra" och "för populära"

Att detta gör att man måste vara oerhört observant och ännu mer rikta fokus på Jesus, kanske strama upp mötena något



Förkunnelsen är dock mycket god och Herren likaså!

Låt oss be för Oasrörelsen!!

2009-07-26 @ 10:51:23
Postat av: Tobbe

Har själv tänkt samma tanke som "Barajag". Örnäsets kyrka + församlingsgård + Bönhuset (Kyrkan i Konsumbutiken) + skolan tvärs över gatan med aula, sporthall och klassrum för både seminarier och enkel (ungdoms-)logi. Ändamålsenliga lokaler i större mängd än vad som behövs inom kort avstånd + relativt bra med parkeringsplatser. Att hyra skollokaler av kommunen är knappast något problem, men hur är det med kyrkan och bönhuset?

2009-07-26 @ 12:27:13
Postat av: "Syster"

Kunde själv, tyvärr ej höra Hans tala utifrån 2 Krönikerboken. Det hade jag velat.

Hade hand om "bönebarnet" Saga-hon hämtades från min son och sambo, och sov över hos mig tills idag. Hämtades sedan vid 10-tiden. Hon blir 6 mån 1/8.

Det var första gången hon sovit borta utan föräldrar. Gick så bra.

Vill bara kommentera detta, att det tas dåligt till vara, upplevelser, kommentarer och allt "rikt" man ofta får, efter en mötes"helg"/dagar, där Jesus står i centrum.

Det försummas och kan göras mer - tänk vad glädje vi kan ge åt varandra!

2009-07-26 @ 15:41:57
Postat av: Elisabet Bergdal

Det var en enorm upplevelse att delta i OAS mötet i Borås, att tillsammans med troende människor fylla Borås hallen för att ta emot Herren, lovsjunga och dansa till hans ära. Jag och Thure tänker tveklöst delta även nästa år igen, (vad jag förstår så blir även OAS mötet i Borås 2010).

2009-07-30 @ 18:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0