Tre glädjeämnen

Jag börjar med det minsta och slutar med det största.

1. Luleå hockey slog ikväll Frölunda med 4-2. Sista målet i tom kasse. Laget ligger nu på fjärde plats i elitserien och att dom har passerat Skellefteå är ju inte helt fel det heller. Men det var lite skakigt. Förlunda gjorde sina båda mål i numerärt överläge och båda gångerna när det bara var sekunder kvar av Luleås utvisning. Luleå var inte bra på att förvara sig i box-play. Men det blev ju i alla fall seger!
Halleluleå!

2. Det blev en manifestation på Förintelsens minnesdag här i Luleå till sist. Jag missade fackeltåget men hann i tid för att höra några av de korta talen. Skulle vara roligt om man själv någon gång fick chansen att medverka i ett sådant sammanhang. Själv har jag läst ett flertal böcker om Förintelsen ur flera olika perspektiv och jag häpnar ofta över hur tunn gränsen mellan rätt och fel ofta synes vara. Det gäller verkligen att varje människa skaffar sig en stabil moralisk grund att stå på och en orubblig personlig integritet..

3. Idag har jag fått möta kristna med muslimsk bakgrund och fått höra ytterst gripande personliga vittnesbörd om hur den Helige Ande på ett fantastiskt och övernaturligt sätt griper in i människors liv för att föra dom till tro på Kristus.Det synes mig som om vi numera får höra och läsa om allt fler exempel på hur Gud bryter in i den muslimska världen. Och han gör det verkligen genom under och tecken och syner och drömmar.
Halleluja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0