Omstart

Nu måste jag absolut skärpa mig. Den andra januari hade jag en klar topp i besöksstatistiken. Kan bara tolka det som att kära läsarna förväntar sig att bloggen ska komma igång på allvar den första vardagen in på nya året. Dagarna därefter har antalat besökare sjunkit. Nu gäller det att inte göra läsarna besvikna så att man blir sviken. Till verket!

Skälet till att jag ej hört av mig på några dagar är att jag varit bortrest. Kunde väl i ock för sig ha bloggat därifrån om jag verkligen velat men jag prioriterade att träffa de trevliga människor som jag var omgiven av. Det var först och främst min yngre syster och hennes man vars gemensamma 50-årskalas jag bevistade tillsammans med jubilarernas barn, syskon med respektive samt svågerns föräldrar. Synnerligen trevlig tillställning. Att min fem år yngre syster blir 50 innebär dock ett tvång att begrunda sin egen ålder.

Trevlig var också resan ner som skedde med tåg i liggvagn. Kul att dela hel kupé med släktingar. När vi däremot för ungdomarna i den yngre generationen beklagade att vi haft det lite obekvämt med bara liggvagn fick vi till svar att liggvagn är väl en fullständigt onödig lyx* som bara förmöget gammelfolk unnar sig. Ja,ja!

Redan tidigare har jag berömt mig av att vi beslöt ta ta tåg istället för flyg och därmed varit miljövänliga. Efter första natten på tåget berättade jag för övriga att jag upplevt vår insats för miljön så starkt att jag mitt i natten fick upplevelsen att atmosfärens temperatur skönk någon miljondels grad. Men så var det inte alls visar det sig. Det var istället min tvillingbror som mitt i natten stigit upp och vridit ner termostatreglaget en aning. Inomhusmiljön i kupén blev i alla fall behagligare. Och det helt utan hjälp av interreligiösa böner under ärkebiskopens ledning.

Bett böner har jag också fått göra på egen hand eftersom det i Tranemo församling (där syster och svåger bor) inte firades någon gudstjänst vid vanlig sönd fm-tid igår - den enda tid som jag f.ö. hade tid att gå till kyrkan om jag nu velat ta mig tid till det, vilket jag givetvis ville ta mig tid till och därför i tid undersökt saken och funnit att att det ej firades gudstjänst på någon vettig tid.  (Nu börjar jag nästan låta som min gamle kamrat när han på sin blogg gnäller över bristen på vettiga gudstjänster). I morgon - Trettondedagen - blir det däremot gudstjänst för min del i Hertsökyrkan. Kanske får jag anledning i predikan beröra frågan om de vise männen verkligen var hedningar - alltså icke-judar, vilket alltid förutsätts - eller om deras kunskap om den kommande konungen i själva verket beror på att dom var ättlingar till israeliter som deporterats till Assyren/babylonien några århundraden tidigare.

Och nu börjar vissa av läsarna förtvivla: hur ska han få in något om motorcyklar så här mitt i vintern? Enkelt! Fick en inbjudan till min systers äldste sons bröllop i nere i skåne till sommaren. Det vore ju perfekt för en mc-semester.


* Apropå lyx: läste härförleden i en MC-tidning om hur man bör packa motorcykeln vid långfärder - tex tänka på att inte för mycket ändra tyngdpunkt mm. Men efter diverse utredande så frågade författaren men hur mycket ska man egentligen ta med sig på en långtur? och svarade själv: tandborste och underkäder, allt annat är onödig lyx.

Kommentarer
Postat av: Anonym

På ett fördrag om sina Paris-Dakar tävlingar berättade motorcyklisten P G Lundmark att han hade två par kalsonger med sig. Dessa två räckte i 20 dagar. Efter 5 dagar vända han dem ut och in. Efter 10 dagar bytte han till det andra paret.

2009-01-05 @ 17:19:53
Postat av: Ann O Nym

åkej... till den 26:e vill vi ha minst en bloggning om dagen!

2009-01-05 @ 21:29:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0