Ny kategori

Kära läsare!

Som tjänst till de trogna läsare som finns i min närhet och som med viss regelbundenhet besöker Hertsökyrkan har jag nu skapat en ny kategori som heter Gudstjänstschema Hertsökyrkan. Där kan du se hela terminens planering.

Eftersom blir det förtydliganden och sannolikt även förändringar ibland så kan du behöva kolla in schemat då och då. Jag gör ändring i dokumenet så fort något förändrats. Klicka fram kategorin och se det aktuella dokumentet.

Välkommen till gudstjänst - säger jag nu, men när du väl är där så välkomnar jag dig inte, för du som gudstjänstfirare -OBS! inte åhörare - är lika mycket gudstjänstens subjekt som någonsin prästen. Den ende vi välkomnar är den Helige Ande - och det gör vi tillsammans.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Om du nu också på bloggen lägger ut de predikningar som du håller tillmötesgår du ett önskemål från din trogna läsekrets - Hertsöfirare och bortomboende.

2009-02-21 @ 01:09:38
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Ann O Nym

Vad tänker du göra för dina läsare som med samma regelbundenhet besöker någon av försmalingens andra kyrkor ??



sen kan väl den gamle kamraten göra det han själv efterlyser?

2009-02-21 @ 01:44:34
Postat av: Tobbe

Det finns ju många tankar efter gamle kamratens och Ann O Nyms kommentarer, tex

1. Om jag gör reklam för gudstjänsterna men inte lägger ut predikningarna på bloggen så kan jag ju hoppas att folk blir så nyfikna att dom kommer dit och lyssnar istället.

2. Om någon trogen läsare av bloggen som med viss regelbundenhet besöker annan kyrka i församlingen dessutom råkar bo inom hertsödistriktet så kan ju vederbörande härmed få en spark i baken att gå i "sin" kyrka.

3. naturligtvis borde hela terminsschemat för alla församlingens kyrkor ligga på församlingens hemsida, men den ordninhgen har inte varit för handen. Jag bör strida för den igen så behöver jag ju inte använda bloggen.

2009-02-21 @ 12:48:20
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/
Postat av: den gamle kamraten

På min blogg finns en kategori som heter "Predikan mm" som används så som Ann O Nym föreslår. Glesheten därstädes beror på att jag som inte har har tjänst som präst i församling ytterligt sällan ombedes att predika. Således finns inte mycket att publicera - typ.

2009-02-21 @ 13:23:07
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: "Syster"

Svårt ibland att veta "var min församling är?"

Gemenskapen förändras - varierar och förkunnelsen av Guds Ord, som jag som "gudstjänstfirare" vill ta emot, i mitt hjärta, kan också vara förkunnare "given eller inte given".



Längtar ibland så mycket efter en "lärjungegrupp" där den Helige Ande skulle styra mina steg, efter bön om ledning i livet.

2009-02-21 @ 18:59:31
Postat av: Tobbe

Jag började skriva ett svar här särskilt med tanke på "systers" kommentar men det blev så långt att jag gör det till ett eget inlägg istället

2009-02-21 @ 20:00:11
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0