Klimatvänlig

Idag försökte jag vara klimatvänlig. Alltså lämnade jag lilla bilen hemma och tog mig till jobbet genom en kombination av bussresa och promenad och när jag behövde förflytta mig mellan Örnäset och Hertsön och tillbaka igen så blev det likaledes gående. Annars har jag senaste månaden - sedan jag köpte ny bil - varit nöjd med att konstatera att den drar mycket mindre bensin än gamla bilen så för varje mil jag kört så har jag känt mig jättemiljövänlig i varje fall i jämförelse med vad jag skulle ha kunnat åstadkomma.

Men som sagt idag var det dags att höja klimatvänligheten ett snäpp. Synd bara att jag bestämde mig för det just den dag då vädret också hade bestämt sig för att höja sig ett snäpp. Vinterns klart värsta snöoväder hittills. Inte särskilt farligt jämfört med vad man kan vara med om men som sagt värsta hittills. Varje gång jag tagit en promenad så såg jag ut som en snögubbe när jag kom in. Förmodligen så jag ut som snöman också eftersom det droppade ur isen i skägget när man varit inne någon minut.

Man får väl se om jag ids vara lika miljövänlig imorgon. Då vill jag att vädret också ska vara på vänligare humör. Tänk om det blir 7-8 grader kallt och nederbördsfritt. Så där riktigt lugnet efter stormen som är en del av vinterns verkliga tjusning och alla har skottat rent och vackert kring broar och garageuppfarter. Strålande sol kan man ju inte önska sig på vinterns mörkaste dygn

Kommentarer
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

Var nog själv lite av en snögumma igårkväll.

Efter brödbak och sillinläggning, ville jag ut och ta bort all snö - jättemycket - på min parkerade bil. Först "raka" med armen (hade klätt mig ordentligt), all snö på huv, biltak och föster och sedan fram med borsten. Det blev mkt.snö runt bilen, så fram med "storspaden" och skotta runt.

Snön var så lätt - som bomull - så jag var så glad att skotta/raka - fast timmen var sen.

2009-12-22 @ 10:02:04
Postat av: Kyrkvärd på sadel

Cykla är ett alternativ. Problemet kan vara sträcklängden mellan bostaden och arbetsplatsen. Snö = oplogat är sämst. Kyla är inget problem. Klädsel i flera lager och mössa, väpnarluva + jacka med huva, rejäla tumvantar. Inte för mycket kläder på bålen, där utvecklas alltid tillräcklig kroppsvärme av ansträngningen. Vinterdäck med dubbar fram och ta det försiktigt i svängarna.

2009-12-22 @ 22:11:06
Postat av: Tobbe

"Kyrkvärd i akja" kunde ju också vara ett klimatvänligt alternativ men eftersom jag å annan blogg just sett att hr kyrkvärd verkar ha slaktat renen och delat ut den i form av renfärs så förstår jag att det inte går.

2009-12-22 @ 23:15:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0