Svininfluensa

Nu gäller det att passa sig. När skolorna börjar och alla barn i landet möts och stöts och blöts - då britser det ut! Ja, man vet inte riktigt. Många påstår ju att vi är lite hysteriska. Att det är en överdriven oro. Att fler människor dör i cykelolyckor (OBS! inte ens motorcykelolyckor!) varje år än det antal döda vi ens med värsta scenario har anledning frukta som resultat av svininfluensan.

Men på jobbet har vi fått lite order: lokalvårdarna ska tvätta dörrhandtagen dagligen, men så mycket mer är det inte. Kanske bör vi inte heller ta ihand. Kanske kommer västlaestadianerna att klara sig bättre, dom som redan tidigare inte hälsar genom handslag utan genom att ta varandra i underarmen. Tänk om vi alla börjar hälsa så, har vi då alla blivit västlaestadianer? Det vore ju kul. Men det känns väl lite som att smita in i bröllopssalen utan bröllopskläder att ta en sådan genväg in i den enda sanna församlingen.

Vid kollegiet i veckan så pratade vi om vad det hela kan få för följder för församlingens verksamhet. Måste vi ställa in allt? Utom gudstjänster tänker någon för det är ju viktigast. Eller allt utom begravningar för det kan ju inte bli överfullt i bårhusen. Eller allt utom dop eftersom vi inte kan undanhålla barnet det välsignade salighetens sakrament. Ja, vad är viktigast i en kristid? I samhället diskuteras just nu om man först ska vaccinera riskgrupper och sjukvårdspersonal eller först skolbarn och deras familjer vilka antas vara de värsta smittspridarna.

Själv tänker jag: tänk om vi får order att inställa höstens kyrkomöte för att inte i onödan ordna folksamlingar. Då kan vi inte i höst ta beslut om enkönade äktenskap. Alltså måste nästa års kyrkomöte ta ställning till förslaget och då har Frimodig Kyrka blivit så stor nomineringsgrupp (pga jordskredsseger i kyrkovalet) att förslaget avvisas. Tänk vad Gud skulle kunna vända ont till gott.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

keep on dreaming....

2009-08-21 @ 18:54:46
Postat av: den gamle kamraten

Jag skulle tro att OM det skulle visa sig att var tredje som vaccineras skulle löpa en tredjedels risk att som bieffekt få tillfälligt håravfall så skulle efterfrågan på vaccin sjunka radikalt.

I detta stycke - vad gäller grisflunsan - har ju rädslan blivit ett större problem än själva faran.

2009-08-21 @ 19:05:01
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: suppleanten

Har ni tänkt på namnet svininfluensa, låter det inte lite otäckt? Jag vet inte, jag kanske har helt fel, men ibland undrar jag om det ändå inte ligger en hälsning från Gud just i namnet svininfluensa.



För spontant går mina tankar till liknelsen om den förlorade sonen och hans livssituation när den var som värst (Luk.15:15-16). Där bland svinen, som är det mest orena, nådde han botten.



När ett folk som vårt så vänt sig bort från Honom och kopplat loss från hans heliga Ord, är det inte långsökt om en och annan hälsosam "nådesplåga" börjar härja bland oss. Han vill väcka oss!



Låt oss be att vi och vårt folk får nåd att omvända oss innan Jesus kommer tillbaka!

2009-08-22 @ 12:47:13
Postat av: "Syster"

Tycker suppleanten skrev fina kommentarer - tror också att en pandemi kan väcka några, till att mer uppskatta hälsa och även förstå att det måste vi vara tacksamma för. Mer sann tro kan komma då kanske bönestunderna ökar, mångfalden av böner ökar inför mångas rädsla att drabbas av svininfluensan.



Tobbes reflektion över - "Om" kyrkomötet blir uppskjutet och dess konsekvenser, leder till att Frimodig kyrka kan stöjas av fler vore ett "under".

Vi får lägga fram det inför Gud, att vår glädje blir stor om Bibelns ord mer uppmärksammas och får betyda något här i tiden. - hoppas -

2009-08-22 @ 19:12:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0