Jag och madrassen

Vi var i TV! Jag och en uppblåsbar madrass alltså.

Nu missade jag kanske något ur Aktuellts reportage igår men jag hann i alla fall se madrassen som vi från Hertsökyrkan lånat (+ flera till) till de på Kronan (dvs gamla Lv7-området) i sporthallen därstädes samlade thailändska bärplockarna. Som inte just nu plockar några bär eftersom det inte lär finnas några.

Våra diakoner + andra anställda har tillsammans med kommunens representanter m fl jobbat med att få fram det som behövs för att de strandsatta ska få möjlighet sova äta och duscha. Min egen insats inskränkte sig till att frakta dit lite av det vi har i Hertsökyrkan för dylika situationer. Men faktum är att flera av våra madrasser och sängar fortfarande finns hos en familj som fick sin lägenhet utbränd vid ett pyromandåd i våras.

Men dessutom syntes jag (givetvis) i TV. I Nordnytts reportage* kunde man se mig i bakgrunden** och det var väl rätt eftersom min insats i sammanhanget var mycket bergränsad.
* jag förutsätter att det bara var en ren försummelse från redaktionen att dom inte ifrågasatte att kyrkoanställda och frivilliga som varit mer eller mindre aktiva i "den omdiskuterade OAS-rörelsen" (det var fler än jag) får vara med och skänka kläder och bära madrasser och koka ris åt trötta och hungrande thailändare.
**dock så tydligt att församlingens informatör lagt märke till mig. Jag ber er notera att jag hade nya tjänstevästen på mig med svenska kyrkans nya logga på ryggen. Genom detta - genom att bära den nya loggan alltså, inte genom våra insatser - har jag alltså bidragit till att förstärka svenska kyrkans kärnvärden:
öppenhet, närvaro och hopp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0