Säkra vårtecken

1. Jag har kört motorcykel. Det blir andra gången för säsongen. Fint väder så det var skönt. Lite kallt på morgonen så det gällde att se upp eftersom det fanns några enstaka isfläckar kvar, men det gick bra.

Färden ledde till Stadsökyrkan i Gammelstad för ekumenisk pastorssamling. Tänk att det råkade vara Lars-Gunnar Ottestig som (i egenskap av präst i den kyrka där vi samlas) ledde den inledande andakten och undertecknad (enligt beslut i pastorsgruppen vid förra samlingen) som var den som höll en kort inledning till våra överläggningar. Just vi två som förekom i Nordnytt i sändningen från samma kyrka i söndags. Märkligt. Vad tänkte Gud med det sammanträffandet? Och var var Nordnytt och alla Norrbottens tidningar? Kanske är det bäst att jag rapporterar att en av frikyrkopastorerna talade positivt om OAS-rörelsen och t o m i ett avseende ansåg den vara föredömlig. Det gällde visserligen en så enkel sak som hur man pålyser gudstjänstens innehåll, men i alla fall. Kanske bäst att ändå berätta det öppet - så inte kyrkorådets ordförande tror att vi håller på med någon hemlig underjordisk OAS-verksamhet i församlingen.

I våra samtal i pastorsgruppen håller vi nu på med boken Växande församlingar. Intressant. Idag talade vi utifrån kapitel tre som handlande om att för att en församling ska bli lockande för nya människor så måste den ha en varm, öppen inbjudande och välkomnande atmosfär (låter konstigt nog lite annorlunda än "får inte förekomma". Bloggarens anm.). Och tänkvärt: en människa som kommer för första gången till en ny kyrka/församling har kanske fattat sitt beslut om hon vill vara med där eller inte redan innan pastorn sagt ett enda ord i sin predikan. Första intrycket i mötet med människorna är alltså viktigt.

2. (Uppräkningen avser alltså vårtecken). Jag har suttit och solat mig mot en husvägg och det var så varmt att man tog av sig jackan och nästan fick lust ta av sig helt på överkroppen. Platsen för denna värme var på rastgården på häktet där jag satt och samtalade med ett gäng trevliga killar. Torsdagar är ju min besöksdag.

Nu återstår frågan hur jag ska ta mig till kvällsmässan. Motorcykel eller trampcykel? Tar jag det senare så blir det kanske också ett vårtecken. Hittills har jag inte cyklat till och från Hertsökyrkan på kvällstid (men väl på dagtid).

Ovannämnde frikyrkobroder är motorcyklist precis som jag. Han föreslog att vi skulle ta en tur tillsammans till helgen. Det vore nå´t! Åka motorcykel och prata positivt om OAS-rörelsen och inte ett TV-team i närheten för dom kör vi lätt ifrån med våra hojar!

Halleluja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0