Ökenrörelsen

Den borde vi bilda tycker jag. Ökenrörelsen. Vilka vill vara med? Man får ju inte vara med i OAS-rörelsen ifred så då bildar vi väl ökenrörelsen istället.

I öknen händer det nämligen grejer:

- i öknen får man se tecken på Guds kraft och möjligheter då Gud låter det strömma vatten ur en klippa
- i öknen blir man mättad av manna som Gud låter falla från himmelen
- i öknen får man en synlig profetia om Kristi försoningsverk när Mose på Guds befallning hänger upp kopparormen på en stav till skydd mot giftormarna
- i öknen talar Gud både tröst, undervisning och förmaning

Kan det bli bättre? Knappast! Häng med ut i öknen!

Det är märkligt vilket motstånd OAS-rörelsen väcker. Såg just nyhetsinslaget i Nordnytt vilket filmades idag i Stadsökyrkan. Roligt för mig personligen som nyss kunde skriva "jag var i radio". Nu kan jag tillägga "jag var i TV". Här samlas en grupp människor som bara vill vara tillsammans för att be, lyssna till god undervisning, ta emot förbön, gå till bikt och lovsjunga. Varför får dom inte göra det i fred? Och varför ifrågasätts det? Varför måste kyrkorådets ordförande gå ut och säga att en liknande helg inte ska få ordnas igen? Vad är det som driver henne? Vad är det hon måste uppfylla? Vad vill hon åt? Vad når hon? I praktiken inget annat än att troende kristna människor blir berövade det dom älskar mest: god undervisning och fina gudstjänster, just det som det är kyrkans kallalse att ordna. Har kyrkorådets ordförande överhuvudtaget varit på ett OAS-möte? Vet hon överhuvudtaget vad OAS-rörelsen är? Är det så att så länge kyrkan ordnar någonting som ingen kommer till då är det ok, men så snart man ordnar något som många kommer till då är det fel?

Arma kyrka!

Men heder år kyrkoherde Ulla-Lena Bäckman som var med under stora delar av OAS-helgen och som vid en av sina inledningsandakter kunde medge att det varit givande.

Jag tror nästan jag ska föreslå att nästa OAS-helg ordnas utomhus på parkeringen. Med en stor banderoll där det står:

VI MÅSTE HA MÖTET UTOMHUS EFTERSOM KYKORÅDET FÖBJUDIT OSS ATT VARA I KYRKAN!

Medial uppmärksamhet och gratisreklam för församlingen. Två flugor i en smäll. Det bjuder jag på.

Välkommen med ut i den värmande ökensolen!

Kommentarer
Postat av: suppleanten

Din fråga är berättigad och viktig att ställa, vad drivs man av som kyrkopolitiker om man har skäl att kritisera en bibelhelg som denna? Och det värsta är, kanske, om kritiken ges utan att man själv personligen har varit med och bara går på andrahandsinformation från media, partifränder och andra utomstående "tyckare". Jag blir faktiskt lite förvånad, även om Skriften säger att vi inte ska bli det(1Petr.4:12), för jag kan inte heller förstå för vem bibelhelgen i Stök var så farlig, förutom för den Onde förstås. För på Oas-möten kan ju det hända, det som får djävulen att gå i taket, nämligen att människor kommmer till levande tro och bli frälsta av Herren Jesus.



Efter att ha sett Nordnytt så tänkte jag spontant, att den här gången vägrar jag bli bestulen på den glädje och upprymdhet som den här bibelhelgen fyllde mitt arma hjärta med.



Sen en sak till. Jag anmäler mig till Ökenrörelsen!





2009-04-19 @ 19:27:36
Postat av: Hanna

Jag anmäler mig också till Ökenrörelsen. När börjar mötet? Kanske det redan har börjat?

2009-04-19 @ 21:50:49
URL: http://h
Postat av: Hanna

Förresten: I öknen ser Gud oss för det var ju där Gud fick namnet "Seeendets Gud" av Hagar.

2009-04-19 @ 22:00:48
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: den gamle kamraten

Vill bara upplysa om att på min blogg finns en del skrivet och kommenterat i detta ärende. Inlägget heter "(s) gnuggar tassar".

2009-04-20 @ 13:39:49
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Till gamle kamraten.

Jag har läst din blogg - och även kommenterat

2009-04-20 @ 18:38:49
Postat av: "Syster"

Ansluter mig också till "Ökenrörelsen" där det finns en Oas, där vår törst kan släckas och vår hunger mättas, om och om igen.

Jesus gick själv ut i öknen, det behöver också vi, för att ta emot vad Herren ger oss.

Klart att kyrkorådsledamoten fördömer vissa präster, stämplar de som ffa kvinnoprästmotståndare, inte som ffa förkunnare av Guds Ord - det är ju snart kyrkoval så vissa bekännande kristna, vissa präster m.m. kommer att svartmålas, kritiseras och fördömas.

"Var inte rädda - jag är med er alla dagar, intill tidens ände" säger Herren.

2009-04-20 @ 20:38:28
Postat av: Elisabet Bergdal

Tack alla ni som låtit er ledas av herren och ordnat denna fantastiska helg. Många gånger har jag funderat på att lämna svenska kyrkan för att jag upplever att det inte är tillåtet att tro innom dess väggar. Du Torbjörn har en otrolig förmåga och tålamod att förmedla Guds ord till mej som människa och det finns så många starka, underbara och troende människor omkring dej. Du gör oss alla delaktiga i gudstjänsten. Och det är bara så att kyrkan är våran, där i har jag rätt att få Guds ord förkunnade, delta i lovsång, glädje, kärlek och sorg.

2009-04-21 @ 10:38:45
Postat av: SvBG

Det finns mycket att skriva om detta märkliga inslag i Nordnytt. Jag nöjer mig med att konstatera att vi behöver en levAnde kyrka. Det innebär att rörelser, typ OAS behövs. Det låter även lockande med en ökenrörelse - och på vintrarna kunde denna öken med rätta kallas för snöken... ;-)

2009-04-21 @ 19:12:03
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Tobbe

Tack Elisabet, för dina mycket uppmuntrande ord.

2009-04-22 @ 16:23:46
Postat av: Jonas

Jag tror att väldigt många som varit tveksamma eller rentav motståndare till Oasrörelsen, om de kommer och deltar i mötena och upptäcker hur på ett så påtagligt sätt den Helige Ande finns där ändrar uppfattning, så kanske också med den kvinnliga kyrkoherden och det är positivt! Hoppas hon tar kyrkorådsordföranden i kragen.

2009-04-26 @ 11:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0