Idag

Idag har jag

1. Tagit en promenad

2. Kört hoj* till kyrkan och haft söndagsgudstjänst med sånglig medverkan av Jard Samuelsson. När en sådan kändis är på besök kommer lite folk som normalt inte deltar i gudstjänsten. Hoppas dom fick något värdfullt med sig. En av sångerna som Jard sjöng var den kända Han är min sång och min glädje. Där finns ju i första versen formuleringen "...så hörde jag rösten av honom...". Det kunde jag anknyta till i min (i alla fall för att vara jag) ytterst korta predikan eftersom dagens evangelietext delvis handlade om att lysnna till den rätte herdens röst och inte till främmande röster.

3. Tagit hojen till Örnäsets kyrka och förrättat ett dop.

4. Gått tillsammans med kyrkvaktmästaren därstädes till loppmarknad i närliggande skola** (den i vilken jag själv gick årskurs tre - då jag lärde känna sedemera, nuvarande "gamle kamraten" - till nio) där församlingen hade ett bord. Jag köpte dock inte några prylar men väl två påsar bullar av en tant som stod och sålde hembakat.

5. Tagit hojen (med bullpåsarna i packväskan) och åkt en kort tur som slutade hos näst äldsta dottern med kaffe- och bullfika i solen på balkongen. Skulle ju klart platsa som vårtecken nr nio men jag ska inte trötta kära läsarna med det.

6. Tagit hojen tillbaka till Hertsökyrkan för kvällsgudstjänst. Sång och vittnesbördsmöte är det väl i praktiken fast vi kallar det lovsångsgudstjänst och så slutade vi med en enkel mässa och vid kaffet efteråt fick vi fina samtal och fick be tillsammans.

7. Tagit hojen för hemfärd men som det ofta blir på hemväg från jobbet tagit en onödigt lång tur på lite olika vägar i och utanför stan.

8. Parkerat hojen i garaget och kollat oljan (den drar lite olja så man får hålla koll).

9. Betänkt hur fantastiskt avstressande det är att åka hoj. Det är verkligen som att man kör ifrån sina bekymmer.

10. Bloggat

God natt! ***

* med hoj avses motorcykel
** tog inte visst tvåhjuligt fordon mellan kyrkan och skolan eftersom avståndet endast är ca 150 m
*** nu återstår bara att se vilket av Ann O Nyms glädjeskutt jag lyckas framkalla genom mitt sjufaldiga (fullhetens tal!) användande av ordet hoj i ett och samma blogginlägg.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Den dag du lyckas få med den gamle kamraten på en hoj-tur ska jag sluta reta mig på ditt mc-dravel, gärna på någon paltrunda…

2009-04-26 @ 22:23:18
Postat av: Elisabet Bergdal

Det där att med hojen köra ifrån sina bekymmer låter väldigt underbart, drömmer själv om en glidar hoj någon gång i framtiden. Det är även avstressande att be ute i naturen nu när värmen kommit, skönt att ta djupa "ande"tag som ger ny kraft och låta bekymmren svepa iväg med vinden.

2009-04-27 @ 09:12:30
Postat av: father Brown

Att bloggaren varit ute och hojat har jag misstänkt länge, men att det skulle så tydligt framkomma i ett inlägg var jag inte riktigt beredd på.



Att köra ifrån sina bekymmer med mc låter som lite flyktbeteende tycker jag, och dessutom inget som läsarna har någon stimulans av.



Nej Tobbe, ut med vårvindar och in med lite adrenalin så kan livsandarna komma tillbaka...



Kristus är uppstånden!



2009-04-27 @ 11:01:43
Postat av: den gamle kamraten

Ann O Nym kommer att få reta sig länge, länge. Den dag Tobbe får upp mig på sin anabola moped kommer solen att gå upp i väster och alla uppleva att veckan har två torsdagar.

2009-04-27 @ 11:45:54
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/
Postat av: Elisabet Bergdal

Intressant tanke, den "gamle kamraten" på Tobbes "bönpall" :-D, undrar varför inte den åkturen blir av, får inte? vågar inte? vill inte? eller? :-D

2009-04-27 @ 12:35:44
Postat av: Tobbe

Nu vart det fart på kommentatorerna. Om solen kunde gå baklänges under Gamla Testamentets tid så ska det väl inte dröja innan den också går upp i väster.



Om någon vill testa en MC-tur så går det att åka med med på förstamaj-rundan. Men du får själv ha hjälm och ryggskydd och skyddskläder. Annars kommer du inte med.

2009-04-27 @ 14:16:13
Postat av: "Syster"

Vägledande kommentar från father Brown - "fly inte dina bekymmer Tobbe" - då finns de alltid kvar då du kommer tillbaka.

Tycker själv det är härligt, när vinden tar tag i en, men det får bli på min hoj=cykel.

2009-04-27 @ 21:46:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0