Vems är felet?

Tänkte jag när jag igår fick en lunta från "Svenska kyrkan, kyrkomötet" med material inför höstens kyrkomöte. Där kollar jag givetvis in det bakrundsmaterial som tagits fram av utskottssekreteraren inför behandlingen av min egen motion. Min motion handlade om att utreda möjligheten att befria vissa människor från kyrkoavgiften, alltså dem med allra lägsta inkomsterna. Nu visar det sig att den frågan har varit behandlad i kyrkomötet flera gånger efter år 2000 och att det som jag efterlyser - en utredning - redan har varit tillsatt och kommit med material. Alltså har jag bidragit till det som det varnas för i kyrkokansliets information till ledamöterna, nämligen att vissa motioner "återkommer år efter år". Alltså uppmanas ledamöterna att först kolla med kyrkokansliet innan man motionerar. Detta gjorde jag, men fick beskedet att den fråga som behandlats var om att sätta "tak" på kyrkoavgiften, inte att sätta "golv" vilket jag motionerat om , så jag blev uppmanad skicka in min motion.

Så kan det gå. Kanske ska jag till nästa år motionera om att kyrkomötet bör ge kyrkostyrelsen i uppdrag att utarbeta förbättrade rutiner för kyrkokansliet så att servicen till kyrkomötesledamöterna fungerar som den ska. Problemet är väl bara: hur ska jag vara säker på att jag får rätt besked om huruvida någon motionerat om det förut?

Funderar också vems fel det är att en massa folk söker jobb som dom ändå inte kan få? Läste en artikel igår om det i gratistidningen härstädes. Någon arbetslös tyckte att det kan väl vara bra att vissa som varit slöa och ointresserade av att söka jobb får en liten spark i baken men att det hela gått till överdrift. Märkte det själv för några år sedan här i jobbet. Vi fick många många tiotals ansökningar till en diakontjänst. Om jag minns något-så-när rätt så var det kanske en vigd diakon blande de sökande, två eller tre under utbildning, vilka skulle kunna bli diakonvigda lagom till lämpligt tillträdesdatum. Därutöver kanske en eller två som hade social eller pedagogisk utbildning och erfarenhet som gjorde att dom möjligen skulle kunna komma ifråga om vi beslöt att för en tid tillsätta ett vikariat som diakoniassistent. Övriga åtskilliga tiotals sökande fullständigt ointressanta. Men det är klart att detta massiva jobbsökande skapar jobb: hos arbetsförmedlare, skogshuggare, pappersarbetare, penntillverkare, postdistributörer, personaladministratörer och sophämtare.

Kommentarer
Postat av: SvBG

När Piteå landsförsamling sökte kh häromåret sökte även en tjej som just gått ut gymnasiet. Givetvis med Arbetsförmedlingens blåslampa efter sig. Men nån sorts urskiljning borde ju myndigheterna ha kan man tycka...

2008-09-11 @ 14:32:07
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Tobbe

Strålande exempel!

2008-09-11 @ 17:32:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0