Härliga MC

Nu tycker jag att det är dags att jag skriver ett inlägg som har motorcykelåkning som huvudtema. Det var länge sedan. Alltså gör jag det.

I senaste inläggen - vilka huvudsakligen handlat om annat - har jag dels klagat över att jag pga full arbetsdag inte kunde ta mig ut på en tur i lördags när det var så fint höstväder. Sedan har jag berättat att jag i söndags tog hojen trots att det inte var så fint väder .

När jag skulle fara hem från kyrkan i söndagskväll märkte jag att jag glömt mina handskar vid ett hembesök tidigare under aftonen. Problem. Skulle jag åka barhänt hem? Skulle nog bli rätt så kallt trots att jag har värmehandtag. Det behövs nämligen en bra stunds färd innan handtagen är riktigt varma. Och jag fryser extremt lätt om händerna! Koll i kyrkans "upphittarlåda", dvs på den hylla i hallen där barns kvarglömda kläder ligger. Där fanns ett par små pojkandskar som jag kunde tvinga på mina händer så jag fick hjälpligt skydd mot höstkylan. Problemet var att de små handskarna gjorde det omöjligt öppna händerna ordentligt innebärande svårighet att nå både blinkersknappen och kopplings- och bromshandtag. Det sista var väl värst. Men jag tog mig lyckligt hem.

På hembesöket tidigare hade jag gjort en ny intressant erfarenhet. Vi var några bland de anställda som blivit hembjudna till våra nya kristna vänner från mellanöstern. Dom hade till middagen även inbjudit indiska vänner som dom lärt känna i Kom-Vux (eller rättare i SFI - uttolka det den som kan). Lite har man ju lärt sig att med invandrare gäller det ibland att ha rätt matseder. Oftast är det ju muslimer som ej äter fläsk. Men vid denna middag så redogjorde värdinnan noga för de olika uppläggningsfatens innehåll och pekade tydligt ut för de indiska vännerna: "det här kan ni äta för det är gris". Dom äter inte nötkött eftersom dom är hinduer. Tvärtom alltså. Gäller att hålla tungan rätt i mun.

Får mig att tänka på en rolig scen i den yttersta roliga engelska humorserien Cyrry-nam-nam som gick för några år sedan på TV. Frågan gällde hur man gör om muslimer och hinduer ska spela fotboll mot varandra. Vad ska bollen var gjord av för läder? Inte svinläder för det kan ju muslimerna inte acceptera. Inte nötläder för det kan ju hinduerna inte acceptera. Lösningen blev att spela med en kokosnöt. Det gick ju bra tills spelarna började nicka bollen.

Dom skulle kanske haft hjälmar. MC-hjälmar så klart, så lyckas jag återföra detta inlägg till den rätta vägen. Igår tog jag också hojen till jobbet och på eftermiddagen i pausen mellan två engagemang lyckades jag stjäla mig tillräckligt med tid för en liten tur runt i stan. Vad är det som gör att det är så skönt åka motorcykel? Jag begriper det ej, men det är fruktansvärt avstressande. Det är som att bekymren, oron och stressen bara flyger sin väg. Pröva så får du se vilken njutning det är.

I fredags morse besiktade jag min motorcykel. Den klarade sig utan anmärkning. Givetvis, det är ju en Honda. Världens bästa motorcyklar.

Kommentarer
Postat av: Daniel Gustavsson

Märkliga böjelser somliga präster i Svenska kyrkan verkar ha. En del spelar golf, andra jagar älg, somliga åker Honda mc och verkar njuta av det. Min fromhet förbjuder mig att säga att jag njuter av det, så jag framhärdar i att min Suzuki Savage LS 650 är ett utmärkt PENDLARFORDON!!

2008-09-17 @ 01:58:29
Postat av: Ann O Nym

SFI - Svenska För Invandrare

2008-09-17 @ 14:00:15
Postat av: Tobbe

Daniel. Någon gång när jag igen passerar din bostadsort med MC så ska jag se till att vi får en tur tillsammans. Lite längre än pendlartur.



Kul att märka av Ann O Nym igen. Trodde ett tag att du tacklat av i bloggkommenterandet!

2008-09-18 @ 10:53:41
Postat av: Ann O Nym

Det har ju varit väldigt lite mc-svammel att reta sig på den senaste tiden...

2008-09-18 @ 11:49:20
Postat av: Elisabet Bergdal

:-D, Du har en otrolig förmåga att få till det du skriver i dina inlägg, intressant och roligt. (Läste nyss Aftonbladets artikel "Pastor anmäler Magnus Betnèr" blir farsinerad, när jag ser kommentarerna, över hur artiklar om religion får så många olika personligheter att beröras och reagera.)

2008-09-18 @ 16:10:16
Postat av: Astronauten

Hej! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ägna en minut åt att vara supersnäll mot mig och rösta på mig i den här fototävlingen



http://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986



Vore hur snällt som helst och det skulle göra mig jätteglad! :D



PS. Du kan även vinna en mobiltelefon när du röstar :)

2008-09-18 @ 16:12:46
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0