Motvind i 55

Idag belv jag 55. Eftersom jag föddes kvart över fyra om morgonen (i en taxi OBS! trettio minuter efter det att min bror fötts i samma taxi. F.ö: när Pekka Langer (eller var det Kardemumma?) kommentarade saken i ett radiokåseri så utsapnn sig följande dialog: - Har du hört om taxichauffören i Jämtland som fick en tvilligfödsel i bilen? Vad tror du han gjorde? - Han ställde väl upp taxametern ett steg!) alltså (omtag då jag gissar att du tappat tråden här) eftersom jag föddes kvart över fyra på morgonen så har jag redan hunnit vara 55+ i några timmar. Känns ansvarsfullt. När min äldre syster fyllde 55 för drygt två år sedan då sa hon till mig: "kalla mig bara inte 55+". "- Nähä, sa jag, då kallar jag dig 60 -". Vet inte om jag blev ett populärare syskon för det.

Tur hade jag i alla fall i morse. Äldre sonen är hemma från Stockholm över helgen och han bjöd mig på kaffe på säng. I present fick jag Jan Guillous senaste roman Inte om det gäller din dotter. Med dedikation av författaren själv, vilken suttit på Arlanda och signerat när sonen passerade igår eftermiddag. Uppmärksamma läsare minns dock att jag redan har den boken, men pga av kyrkligt korrekt bokläsningsprioritering har jag lämnat den åsido tills vidare. Alltså tog jag presentexemplaret och mitt eget helt oanvända ex kunde ju min som oförhappandes få i present. Tänk, hur fint saker och ting ibland kan falla på plats. Som om någon lägger pussel med livet.

Igår föll saker och ting också fint på plats för min del tycker jag. Vi hade en utbildningsdag för alla anställda i de två församlingarna i vår samfällighet. För att undvika att alla som känner varandra, eller jobbar ihop, alltid ska sitta tillsammans så får man vid dylika dagar (vi har haft flera) ta en lapp ur en skål där sedan färg och nummer avgör vid vilket bord man ska sitta. Bra sätt att blanda. Men igår hade de ansvariga höjt nivån ett snäpp. Nu fick vi inte bara en fägad pappersbit utan ett fint litet kort med liten tecknad bild och ett tänkespråk på. Något visdomsord som man ska bära med sig. På mitt kort kunde jag läsa:

Det är bara i motvind
inte i medvind
som en drake stiger

Klart uppmuntrande tycker jag, som ibland upplever att jag är i lite motvind och som av andra ibland nog uppfattas på det sättet. Vem ville ge mig den uppmuntran?

Kommentarer
Postat av: SvBG

Grattis på födelsedagen! :-)

2008-10-11 @ 19:57:00
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: ATL

Det var Kardemumma och det hände flera år efteråt när han och några andra lustigkurrar satt i en radiostudio och bläddrade i gamla tidningsklipp.

2008-10-12 @ 18:33:01
Postat av: pedagogen

Gud!

Han hade sin hand i visdomsutdelningen för jag såg flera andra kort som var klockrena för mottagaren bla mitt eget.

2008-10-13 @ 14:06:54
Postat av: Elisabet Bergdal

Grattis! lite så här i efterskott (tar igen läsningen i bland efter några dagar om jag jobbat mycket).

2008-10-14 @ 10:10:33
Postat av: Tobbe

SvBG och Elisabeth:

tack för gratulation.



ATL: Jo, jag har inhämtat att det var Kardemumma och "lustigkyrren" lär, enligt far och mor, ha varit Sickan Carlsson.



Pedagogen:

Visst blir man uppmuntrad av sådan träffande händelser!

2008-10-14 @ 14:08:08
Postat av: den gamle kamraten

Grattis!! Var i utlandet den stora dagen - alltså i år - och sänder dörför något sent min önskan om ett gott nytt år.

2008-10-18 @ 20:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0