Dåligt väder

Vad ska jag skriva om? Det gäller ju att hela tiden hålla igång på bloggen så inte kära läsarna tappar intresset. Men vad ska jag skriva om.

1. Jag hade lovat återkomma till det kyrkliga jubiléet när jag läst ut båda jubileumsböckerna. Tyvärr har jag fortfarande en bit kvar på den andra så det får anstå ännu en tid. Men inte för länge för då har kanske läsarna glömt bort att kyrkan jubilerar. Det lär ju vara så i vårt höghastighetssamhälle att en nyhet bara är aktuell en ytterst kort tid.

2. Motorcykelåkning skulle jag ju i ock för sig kunna skriva om igen eftersom jag passade på att knycka mig tid till en kort tur i det fina vädret igår, men det kan ju bli lite tjatigt för läsarna. Kan väl i alla fall berätta att jag tog en sväng till min kyrkstuga och såg till den inför vintern och tog hem allt ätbart (kaffe, saft mm) som jag haft där under sommaren.

3. Eftersom jag av principiella skäl bestämt mig för att aldrig på bloggen kommentara min arbetsplats eller någonting som har anknytning till de människor jag i jobbet möter eller dem som jag jobbar med, så kan jag ju inte skriva om det heller.

4. Men kanske kan jag sträcka mig så långt att jag berättar att jag igår fick bidraga med nästan det enda ätbara jag kan åstadkomma: jag stekte massor med tunnpankakor som vi använde till att göra creps (heter det så?) till måltiden i vår alpha-grupp.

5. Dåligt och tråkigt väder idag. Men jag är förhållandevis glad ändå!


Kommentarer
Postat av: sven-åke nilsson

Tunnpankakor? Här längst i norr säger dom plättar. När dom menar tunnpankakor.Kul att se att det finns fler som vet att det heter tunnpankakor. Eller heter det det?

2008-10-10 @ 14:48:15
Postat av: den gamle kamraten

Det är PLÄTTAR man använder till Kräpps!! Görs i stekpanna!!

PANNKAKA görs i ugn!! Inte i panna!!

Diameter typ stor oblat är SMÅ-PLÄTTAR!!

Denna debatt är äldre än diskussionen om ämbetets utseende i kyrkan. Och kommer att fortgå till Herrens återkomst - och kanske efteråt.

2008-10-10 @ 15:13:48
Postat av: sven-åke. nilsson

Blir vi exkommunicerade nu? Om vi fortsätter att säga pannkaka om tunnpannkakor

Postat av: den gamle kamraten

Nej, inte exkommunicerade. Långt därifrån. Men i en plätt organisation skulle det bli pannkaka av allt om ni fick tillhöra gräddan(det).

2008-10-10 @ 17:48:13
Postat av: sven-åke nilsson

Är det detta som kallas pannkaksexeges?

2008-10-10 @ 20:51:19
Postat av: sven-åke nilsson

Jag glömde att skriva att hemma hos mig är det jag som sköter gräddandet. Så då måste jag väl tillhöra gräddan(det).

2008-10-10 @ 21:09:25
URL: http://http//karesuandoherden.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Helt OK för mig att säga plättar. Jag gör det nog oftast faktiskt. Jag uppfattar det som en rent språklig fråga som inte på allvar äventyrar det teologiska innehållet. (Annat är det med andra språkliga förändringar - men jag återkommer till det vid min recenssion av jubiléumsböckerna.)

2008-10-11 @ 09:31:38
Postat av: Linnéa

Det heter crèpes om man vill vara kontinental och stava franskan korrekt - frågan är ju vad det ordvalet gör med det teologiska innehållet. Blir plättarna kalvinistiska eller katolska? ;) Att kalla plättar för tunnpannkakor gränsar till det rent kätterska, däremot.

2008-10-20 @ 10:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0