Lågtryck och högtryck

Det blev tryck på bloggen efter mitt senaste inlägg om KG Hammars bravader i etern. Alltid roligt när gamle kamraten ger understöd från flanken (vänster flank måste det väl vara). Messenger erkände sitt behov av att lätta lite på trycket. Var så god! Ser fram emot att få veta vem du är någon gång då vi möts.

Det här med tryck är annars ämnet för dagen. Egentligen borde jag ju fortsätta att spinna på de allvarliga tankar som väckts av senaste inlägget, men allvaret kommer och går. Och tid finns inte just nu att samla de allvarliga tankarna. Men jag måste ändå skriva någonting för att visa kära läsarna att jag lever.

Alltså: det har blivit lågtryck efter en tid av högtryck. Nu är det mulet och snöar och är varmare än förut när det vara kallare än det är nu. På vintern gäller nämligen följande:
Högtryck = klart och kallt
Lågtryck = mulet, mildare (varmare) och ev nederbörd

Men på sommaren gäller följande:
Högtryck =klart, soligt och varmt
Lågtryck= molnigare, mildare (kallare) och ev nederbörd

Alltså: på vintern är högtryck kallare än lågtryck men på sommaren är högtryck varmare än lågtryck. Det har jag inga problem med. Men det lusiga är ju att det måste finnas något tillfälle på vår och höst när det växlar. När det ena trycket övergår från att vara varmare än det andra trycket till att bli kallare och tvärtom. När sker det? Vid höst- och vårdagjämning? Eller finns en tid när hög- och lågtryck ger exakt samma temperatur? Jag spanar förgäves varje vår och höst på TV:s väderkarta för att upptäcka någon sådan tid men finner den ej. Var har den försvunnit?

Nu måste lågtrycket i magen förbytas mot högtryck. Ska det ske med hjälp av hamburgare eller vad ska jag välja?

PS. Läste ett inlägg i annat debattforum på nätet att i dagarna ska det komma en rapport där 650 forskare ifrågasätter de numera helt accepterade påståendena om växthusgasernas påverkan på klimatet. Kanske kan jag alltså ta hojen med gott samvete till sommaren. Kanske även Messenger då skaffat en så kan vi ta en tur tillsammans och fortsätta de andliga samtalen.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Egentligen är det förunderligt. När nuvarande ärkebiskopen kallar till stort vädermöte i Uppsala reagerar folk. En del positivt, andra negativt. Men när du skriver om vädret reagerar ingen...

2008-12-14 @ 23:19:49
Postat av: Sigrid L

Tycker nog att Lindahl och Messenger ska ta varsin cykel och färdas långsamt och tyst. Lyssna till fåglarna och samtala om det teologiska...

2008-12-15 @ 12:11:31
Postat av: Tobbe

Man kan ju ha kommunikationsutrustning, så kan man prata med varandra även på motorcykel. Och det roliga med att åka motorcykel tillsammans är att man regelbundet stannar och vilar och pratar.

2008-12-15 @ 13:25:47
Postat av: Sigrid L

Och DÅ lyssnar ni på fåglarna!!! Fattar.

2008-12-15 @ 21:43:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0