Vad ska du blogga om?

- Bra fråga! tänkte jag när gammal god vän ställde den i telefon samtidigt som han instruerade mig i bloggskapande.

Och svaret blev att det har jag inte riktigt tänkt på. Jag har varit så inriktad på att starta en blogg så jag har inte tänkt på vad jag ska ha den till. Mer än att ge min recenssion av Kurirens ledarsida. Men nu är det gjort så nu måste jag vända blicken framåt. Det finns uppenbarligen ett antal alternativ när man ser sig omkring i bloggvärlden.

1. Seriösa bloggar. En av de seriösa som jag gillar är Dag Sandahls blogg. Jag lägger till en länk. Den är absolut ett måste för den som vill ha regelbundna kommentarer till det som sker i svenska kyrkan utifrån en lagom kritisk och fri ståndpunkt men likväl präglad av grundläggande kärlek till det som genuint är Svenska Kyrkan - men sannolikt fullständigt ointressant om man saknar detta intresse. Men att driva en dylik blogg kräver både kunskap och förmåga/lust att ständigt vara uppdaterad och det har jag inte. Så något sådant alternativ blir inte min blogg, men kanske ändå lite seriösare än hittills....

2. Gnälliga bloggar. Sådana som bara tycker om att kommentera allt som är fel - särskilt i kyrkliga sammanhang. Så'nt har jag blivit så less på under åren. Har väl själv periodvis ägnat mig för mycket åt dylikt kan jag tänka.

3. Besserwissiga bloggar. Så'na som vet bäst, som känner behov av att kommentera allt som sker. Kan väl vara kul kortare perioder, men till slut blir man less på det också. Hoppas undvika falla i den fällan.

4. Alltför personliga bloggar. Där man berättar exakt vad man gjorde, vem man träffade, vad man sa, vad man åt och drack. Kanske är det särskilt ungdomar som har så'na bloggar, så då är väl frestelsen inte alltför stark. Jag har ju bara ett drygt ett halvår kvar tills jag är 55+.

5. Alltför ensidiga bloggar. Oftast så'na som bara skriver om ett enda intresse: skoteråkning, slalom, MC-turer, flugfiske, frimärkssamlande el dyl. Hur kul blir det - annat är för den lilla invigda hopen av rättroende?

6. Lägg-ut-alla-dina-predikningar-bloggar. Kan ju vara ett möjligt alternativ för en präst. Felet är att jag aldrig skriver ut mina predikningar så det funkar inte. Ni får nöja er med eventuella kortare glimtar ur minnet. Dvs om jag kommer ihåg vad jag sa!

7. Roliga bloggar. Är det tillräckligt roligt för att man ska få några dagliga besökare så ska man kanske vara nöjd.

Alltså vet jag inte vad jag ska skriva på min blogg. Hoppas jag kommer på det innan jag ska formulera nästa inlägg. Det finns några idéer som mal runt djupt inne i skallen, så titta tillbaka! Om du inte redan konstaterat att det varken är tillräckligt seriöst, gnälligt, besserwissigt eller roligt för att du ska orka klicka dig hit igen.

Första våren jag hade MC (2005) hade jag vid detta datum redan varit ute och kört, men i år går det inte ännu. Typiskt: hela vintern har vi gått och tyckt att det inte blivit någon riktigt vinter och precis när man börjar länta efter att fara ut med motorcykeln då blir det kallt och faller snö!

Kommentarer
Postat av: Madonna

Det viktigaste är väl att inte nischa sig så inte vanligt folk kan känna sig intresserade. Om du bara vänder dig till redan frälsta så what.... en blogg för inbördes beundran? Stig vinner på att han är det mesta... och en sten i skon, han skaver liksom och det är bra. Han passar dessutom både i slott och koja och i kyrkans värld och den övriga. Lite personligt är ok bara det inte blir privat. Ha honom som förebild så blir du läst....
"en som varit med nästan lika länge" Typ katt bland hermelinerna

2008-04-07 @ 21:56:34
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: Fredrik Juul

Hej du!

Ser fram att läsa om dina tankar här. Förutom min egen blogg så tycker jag nog att den skäggige kollegan i Älvsbyn är nog så intressant och undehållande. Sök honom om du inte redan hittat dit.

2008-04-08 @ 10:24:54
URL: http://lycksele.blogspot.com
Postat av: Sara

Ja, undvik gärna uppradade bloggfällor. Ett mycket svenskt tips: var lagom personlig och lagom rolig. Humoristiska skildringar av vardagslivet med en viss självironi är alltid uppskattat. . .

2008-04-08 @ 18:54:14
Postat av: det kan du nog lista ut

Fader Torbjörn, visst ser du att fler än en är intresserad av din blogg?

2008-04-08 @ 22:10:53
Postat av: den gamle kamraten

Ödmjukt rodnande läser jag vad kommentatorer nämner om mitt bloggande. Jag är djup rörd. Jag frestas säga som Paulus: "Ta mig till föredöme" (1 Kor 4:16)

Seriöst nu:
Jag tycker - som du - att du ska mixa dina kategorier ovan.
Seriositet passar snart +55are.
Intelligent Gnäll tycker jag du skall leverera och så - kanske med mig - vara en sten i skon för överheten.
Besserwisser-mentalitet är nog svårt att helt undvika - särskilt när man som du och jag VET att vi har rätt.
Alltför Personlig bör du inte vara. Men jag tycker ändå att man måste kunna ana skrivaren bakom det skrivna.
Ensidighet... Jag säger bara: MC???
Predikningar och liknande kanske du skulle börja skriva då och då för att kunna lägga dem på bloggen - typ.
Rolig? Du är ju faktiskt ganska kul. Ofta.

2008-04-11 @ 09:06:48
Postat av: Hanna

"Jag tänkte: "Må åldern tala, och må årens mängd förkunna visdom." Dock på anden i människorna kommer det an, den allsmäktiges livsfläkt ger dem förstånd."

-Ville bara ta ner er kaxiga herrar på jorden igen...

2008-04-11 @ 22:36:35
URL: http://hannajohnselius.blogg.se
Postat av: Sven-Bertil Grahn

Välkommen i bloggosfären! :-)

2008-04-12 @ 16:05:05
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Ann O Nym

Hanna!! Går det att ta ner dessa kaxiga(?!?) herrar????
det har en viss förmåga att bli värre då...
på gott och ont, mest gott.....

2008-04-18 @ 18:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0